Cosmetice naturale, preparate in casa

Duminica, 11 Iulie 2010, ora 21:05
6601 citiri
Cosmetice naturale, preparate in casa
Foto: arhiva

Daca ai timp si putina perseverenta ca sa gasesti in magazinele de specialitate ingredientele necesare, atunci iti pot prepara in casa cateva din cosmeticele pe care le folosesti.

Desi este mult mai comod sa folosesti produse cumparate, cele facute in casa iti ofera garantia calitatii compusilor din care sunt fabricate.

Daca folosesti astfel de produse trebuie sa respecti cateva regului. Preparatele trebuie pastrate la locuri racoroase, la intuneric, pentru ca nu au conservanti care sa le asigure o valabilitate indelungata. Trebuie preparate in cantitati mici, si respectate reguli stricte de igiena. Iata cateva preparate pe care le poti face in casa, dupa retete prezentate de Objectif beaute.

Lotiune pentru maini

Mainile sunt pe nedrept private de grija si atentia pe care o merita. Aceasta lotiune repara, ingrijeste si infrumuseteaza. Ca sa o prepari ai nevoie de doua linguri ulei de ricin, doua linguri ulei de masline si sucul de la o lamaie.

Amesteca cele doua uleiuri, adauga sucul de lamaie si agita bine. Toarna cateva picaturi de amestec in palma si maseaza mainile si incheieturile degetelor, unghiile si palmele pana uleiul intra in piele. La final spala-te pe maini cu apa calda, dar fara sapun, si sterge-te bine cu un servet de hartie. Repeta operatiunea in fiecare zi.

Talc natural pentru picioare

Este un preparat care impiedica si mirosurile neplacute si rosaturile. Ca sa-l prepari ai nevoie de o lingura de pudra de argila alba sau verde si de pelin uscat. Cerne planta uscata si foloseste doar pudra cea mai fina. Amesteca praful de pelin cu argila si pune amestecul intr-un borcan cu capac si agita-l bine. Pudra poate fi pastrata la loc uscat pana se termina. Pudreaza picioarele - talpile si zona dintre degete.

Tonic pentru unghii

Este un preparat care intareste unghiile casante si afectate de oja. Se prepara amestecand cinci linguri de ulei de masline cu cinci picaturi de ulei de lavanda. Pentru unghii care se exfoliaza, amesteca cinci linguri de ulei de masline si sucul proaspat de la o jumatate de portocala. Inmoaie unghiile in acest amestec si stai asa 10-15 minute. La final sterge-te pe maini fara sa te speli cu apa si sapun.

Masca purificatoare

Este cea mai buna masca naturala pentru fata. Ai nevoie de o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de apa distilata, o jumatate de borcan de iaurt, o lingurita de argila verde, pe care o gasesti in farmacii si o lingurita de miere, incalzita putin, ca sa devina lichida.

Lasa drojdia sa se umfle in apa, adauga mierea, iaurtul si, la final, argila verde. Amesteca bine si aplica pe piele cu degetele. Evita zona ochilor si intinde masca si pe gat si pe decolteu. Lasa sa actioneze, maxim 10 minute. Spala-te din abundenta cu apa calduta si foloseste si un disc de bumbac ca sa cureti bine porii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cosmetice naturale, #produse de ingrijire , #cosmetice