Produse de ingrijire a pielii de care NU ai nevoie

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 12:05
6210 citiri
Produse de ingrijire a pielii de care NU ai nevoie

Te-ai trezit vreodata in magazin in fata sutelor de produse cosmetice de ingrijire a tenului fara nici cea mai mica idee de care ai nevoie si de care nu? Sau dai tone de bani in fiecare luna pe produse cosmetice care raman uitate intr-un sertar pentru ca nu isi fac treaba sau nu iti folosesc?

Este normal sa patesti asta in conditiile actuale, mai ales ca exista mii de optiuni. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca reclamele ne invadeaza si ne induc ideea ca avem nevoie mereu de alte noi produse pentru fiecare parte a corpului.

Exista insa anumite produse de ingrijire a pielii de care nu ai nevoie si pe care nu merita sa dai banii, potrivit Yahoo Shine.

6 produse de ingrijire a tenului de care NU ai nevoie

1. Creme separate pentru fata, gat si piept

Produsele de ingrijire pe care le folosesti pentru fata functioneaza foarte bine si pentru gat si decolteu, nu ai nevoie de formule separate, spun dermatologii.

Cat timp crema hidratanta pe care o folosesti pentru fata e buna, ea isi va face treaba si de la barbie in jos.

2. Produse de ingrijire a tenului foarte scumpe

Cand vine vorba de ingrijirea pielii, mai scump nu inseamna neaparat mai bun. Adesea aceste produse sunt incarcate cu ingrediente care mai de care mai dubioase (de la celule stem la aur sau pudra de diamante) care pot provoca reactii alergice sau sunt pur si simplu mai mult decat are nevoie tenul tau.

De exemplu, daca esti o persoana sanatoasa, o doza standard de vitamine este suficienta. Nu trebuie sa iei sute si sute de vitamine pe zi, nu? Acelasi lucru se aplica si in cazul cremelor faciale. O crema hidratanta standard, cu FPS, este suficienta daca nu ai probleme majore cu tenul.

3. Lotiune tonica

Femeia obisnuita, care este interesata de beneficiile anti-imbatranire, poate sa foloseasca lotiunea tonica, sau nu, nu prea face mare diferenta oricum.

In general, aceasta este buna pentru persoanele care au porii dilatati sau o piele grasa si pentru persoanele cu pielea predispusa spre acnee rozacee. Altfel, este doar o pierdere de bani.

4. Ser hidratant

Pentru utilizarea zilnica, este egal cu zero. Asta pentru ca de unul singur nu face mare lucru. Serul hidratant nu face decat sa "inchida" pielea dupa un tratament invaziv, de aceea este folosit cel mai bine post-tratament, nu zilnic.

5. Produse care pretind ca dau timpul inapoi

Preventia anti-aging este una, dar sa incerci sa stergi semnele imbatranirii este cu totul altceva.

Persoanele care au deja linii fine si riduri vor vedea in urma tratamentelor age-reversing o imbunatatire minima, de 2-5%. Imbunatatiri drastice poti obtine doar cu procedee chirurgicale.

6. Produsele care tonifiaza musculatura

Stii acele produse care se lauda ca iti micsoreaza circumferinta taliei, iti tonifica posteriorul sau bustul sau inlatura celulita? Nu au absolut niciun efect, poate doar efect hidratant daca sunt sub forma de crema.

Singura solutie pentru zonele problema este in continuare exercitiul fizic si o dieta echilibrata.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#produse ingrijire fata, #produse ingrijire piele, #cosmetice fata nefolositoare, #cosmetice inutile , #cosmetice