Produsele cosmetice, adevaratul motiv pentru care nu putem slabi

Luni, 11 Iulie 2011, ora 11:20
2725 citiri
Produsele cosmetice, adevaratul motiv pentru care nu putem slabi
Foto: Natural Home Remedies

Produsele cosmetice ar putea fi una din cauzele epidemiei de obezitate care a pus stapanire pe tarile dezvoltate, arata un studiu recent.

Faptul ca substantele chimice din produsele cosmetice pot avea un efect asupra modului de functionare a hormonilor este cunsoscut: niciun studiu nu a reusit insa pana acum sa dovedeasca faptul ca produsele cosmetice ne fac rau.

Produsele cosmetice folosite foarte des, precum sampoanele, lotiunile de corp sau chiar si sapunul, contin "calorii chimice", arata studiile efectuate la centrul medical Sinai din New York, citate de Daily Mail.

Specialistii sugereaza ca expunerea la ftalati in fiecare zi, prin intermediul produselor cosmetice, ar putea fi asociata cu obezitatea in copilarie, dar si la adulti. Studiile au fost facute pe fete din zona urbana, iar analiza urinei a aratat ca participantele cu cel mai mare nivel de ftalati in urina erau si cele cu greutate corporala cea mai mare.

Biocosmetica: frumusete si ingrijire fara chimicale

Ftalatii sunt substante folosite in produsele cosmetice si de curatare, dar si pentru producerea sticlelor de plastic de aproape o jumatate de secol.

O alta substanta, bisfenolul A (BPA) este prezenta in sticle si containere din plastic, iar despre aceasta exista deja studii care arata ca intervine in mecanismul de functionare a hormonilor. Aceasta substanta afecteaza glandele hormonale, scazand nivelul de testosteron si avand un efect similar hormonului estrogen, asociat cu cresterea in greutate si declansarea prematura a pubertatii la copii.

Produsele cosmetice si efectele adverse grave asupra sanatatii

Nutritionistii avertizeaza ca orice modificare, cat de mica, in modul de functionare a hormonilor, poate avea urmari neplacute pentru persoanele care incearca sa slabeasca. Expunerea la aceste substante in timp ce se tine un regim alimentar poate fi si mai daunatoare.

"Prin reducerea cantitatii de grasime consumate se reduc si vitaminele solubile din corp, ceea ce duce de multe ori la uscarea pielii. Folosim lotiuni de corp pentru a rezolva problema, fara sa ne dam seama ca facem mai mult rau, adaugand calorii chimice prin piele", sustine Zoe Harcombe, nutritionist.

Specialistii sutin ca inca este nevoie de studii pentru a arata exact asocierea dintre chimicalele din produsele cosmetice si obezitate. Pana atunci, sedentarismul si mancatul peste masura raman principalele cauze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#produse cosmetice, #cosmetice obezitate, #chimicale cosmetice sanatate, #chimicale cosmetice periculoase , #cosmetice