Un tribunal a decis ca Johnson & Johnson sa-i plateasca unei cliente aproape jumatate de miliard de dolari

Marti, 22 August 2017, ora 18:22
6693 citiri
Un tribunal a decis ca Johnson & Johnson sa-i plateasca unei cliente aproape jumatate de miliard de dolari
Foto: Johnson & Johnson

Un tribunal din California a decis ca gigantul Johnson & Johnson trebuie sa plateasca 417 milioane de dolari unei femei care s-a imbolnavit de cancer ovarian dupa ce a folosit ani buni pudra de talc produsa de companie.

Eva Echeverria, de 63 de ani, din Los Angeles, sustine ca foloseste aceasta pudra ca parte a ritualului sau de ingrijire de la varsta de 11 ani, arata CNN. A incetat sa mai utilizeze produsul in 2016, dupa ce a citit despre o femeie care il folosise si s-a imbolnavit de cancer ovarian.

Echeverria, diagnosticata la randul sau cu aceasta boala, sustine ca daca pe ambalajul produsului ar fi existat un avertisment, atunci nu l-ar mai fi folosit.

Cazul sau este unul din cateva sute, similare, numai in statul american California. Pana acum, diferite tribunale au decis ca Johnson & Johnson este buna de plata in patru cazuri.

Pudra de talc cauzeaza cancer? O femeie a castigat un proces de 100 de milioane de dolari impotriva Johnson & Johnson

Inca o femeie a castigat procesul cu Johnson & Johnson: 55 de milioane de dolari despagubire

Desi mai multe studii au aratat ca pudra de talc poate mari predispozitia spre cancerul ovarian, compania nu este obligata, din punct de vedere legal, sa puna un astfel de avertisment pe ambalajul produsului, din moment ce acesta este considerat unul cosmetic si nu trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde precum medicamentele.

Prin urmare, nu are nevoie nici de vreo certificare a Food and Drug Administration (FDA).

Insa trebuie sa fie etichetat corespunzator, sa aiba trecute ingredientele si alte astfel de informatii. In plus, produsul trebuie sa fie sigur pentru utilizare.

Cateva produse similare de pe piata au pe ambalaj o mentiune, conform careia poate aparea riscul de cancer ovarian dupa aplicari frecvente in zona genitala feminina.

De mentionat e faptul ca Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului, parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, clasifica pudra de talc folosita in zona genitala ca fiind posibil cancerigena pentru oameni, in timp ce foruri din SUA nu pomenesc despre acest risc sau nu gasesc o legatura clara intre produs si riscul de cancer ovarian.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Johnson Johnson despagubiri cancer ovare, #pudra talc riscuri, #Johnson Johnson cancer ovarian, #pudra talc cancer ovarian , #cosmetice