Aluminiul, otrava comuna care ajunge pana la creier

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 11:21
6604 citiri
Aluminiul, otrava comuna care ajunge pana la creier
Foto: RFI

Particulele de aluminiu ingerate migreaza in tot corpul, ajungand pana la creier, potrivit unui studiu al Institutului National de Sanatate si de Cercetare Medicala din Franta.

Aceste particule se gasesc peste tot: in apa de la robinet, in ambalaje, in laptele industrial, in aditivii alimentari, in unele cosmetice, iar principalul lor impact asupra sanatatii este unul neurologic.

Cercetatorii francezi au descoperit ca particulele de aluminiu joaca un rol important in cazurile maladive ca Alzheimer sau Parkinson, informeaza RFI.

Toate aceste actiuni ale aluminului sunt relevate in ancheta jurnalistei Virgine Belle, care nu ezita sa denunte in cartea sa, "Cand aluminiul ne otraveste", efectele nocive ale acestuia, provocand un imens scandal sanitar.

Agentia Europeana de Alimentatie (EPSA) estimeaza ca "expunerea la aluminiu este foarte ridicata, din cauza numeroaselor alimente care contin un procent mare din acest element chimic", insistand mai ales asupra efectului aluminiului inclus in adjuvantele din vaccinuri, folosite pentru imunizarea organismului.

Adjuvantele din vaccinuri se bazeaza pe aluminiu

Aluminiul este greu de eliminat prin rinichi, avand astfel un efect extrem de nociv pentru sanatate, deoarece la o doza mare sau in cazul unei predispozitii genetice favorizeaza o inflamatie grava a muschilor.

Cu echipa sa de la institutul francez INSERM, profesorul Romain Gherardi, specialist in maladiile neuro-musculare, conduce studii pe acest subiect, cercetand de ce unele persoane sunt predispuse genetic sa atraga aceste monoparticule pana la creier.

Pana acum, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, nimic nu indica posibilitatea ca vaccinurile aluminice sa prezinte un risc pentru sanatate sau sa justifice o schimbare a practicilor actuale.

Dosarul acestor cercetari nu este inchis, dar nu exista, deocamdata, baze solide care sa stabileasca o legatura intre vaccin si sindromul clinic.

Aluminiul este un excelent adjuvant si nu exista nicio proba de moment cu privire la migratia in corp a aluminiului din vaccinuri.

Academia franceza de medicina, care a publicat un comunicat pe acest subiect, merge in acelasi sens. Unul dintre membri, Pierre Begue, pediatru, spune ca, daca aluminiul este puternic dozat si face obiectul temerilor, vaccinul nu este niciodata inoculat.

Aluminiul din corp provine din tot aluminiul pe care il ingeram si nu neaparat din vaccinuri, spun cercetatorii sugerand ca oamenii nu trebuie sa renunte la acestea.

Cu toate acestea, trebuie luate in calcul toate modalitatile prin care aluminiul ajunge in corp, deoarece cantitatile cumulate tind sa ajunga in creier, provocand daune ireparabile.

Citește și:
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
PNL își pune speranțele în Nicolae Ciucă pentru prezidențiale: ”Va duce partidul la peste 30 de procente”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunțat luni, 26 septembrie, că premierul Nicolae Ciucă este, în prezent, principala opţiune a partidului pentru alegerile prezidențiale din...