Ziare.com

Copiii geniali ai zilelor noastre

Luni, 02 Iulie 2012, ora 08:34

   

Copiii geniali ai zilelor noastre
Copiii sunt tot mai precoce in ultimul timp, atunci cand vine vorba de educatie si calitatile lor intelectuale. Ei incep sa numere si sa vorbeasca de la varste din ce in ce mai fragede.

In cazul in care copilul este precoce, parintii trebuie sa cheltuiasca multi bani pe programe care sa ii ajute sa isi dezvolte aceste capacitati si sa ii ghideze intr-un cadru institutionalizat. Exista copii care la varsta de trei ani invata sa numere si chiar sa scrie, pregatindu-se pentru scoala, scrie news.com.au.

Pregatirea lor este centrata si pe intampinarea problemelor cu care s-ar putea confrunta la inceperea gradinitei sau scolii. In Australia, de exemplu, astfel de programe au fost concepute deoarece s-a observat ca unii copii intampina dificultati mari atunci cand trebuie sa se adapteze cerintelor scolii.

Copiii sunt evaluati inainte de a fi acceptati intr-un program de dezvoltare a abilitatilor. Nu sunt alesi neaparat cei care sunt foarte inteligenti. Se observa, insa, ca varsta de la care ei au nevoie de indrumare este tot mai scazuta. Printre probele principale ale interviului se afla cea in care ei trebuie sa numere, sa tina in mana un pix sau sa isi spuna numele.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1714 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor