Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Cum iti influenteaza somonul creierul

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 07:49
5033 citiri
Cum iti influenteaza somonul creierul

Corpul tau, in special creierul, este sensibil la toate alimentele pe care le consumi, acestea punandu-si amprenta intr-un fel sau altul asupra sa.

Somonul, spre exemplu, are numerosi nutrienti benefici creierului, el fiind numit adesea, si pe buna dreptate, "hrana pentru creier". Este un peste de apa rece, cu destul de multa grasime, in special acizi grasi omega 3, care au rol antiinflamator si ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare. Potrivit LiveStrong, somonul este si o sursa buna de vitamina D si B12, ambele fiind importante pentru buna functionare a creierului.

Acizii grasi omega 3

Studiile au aratat ca acizii grasi omega 3 cresc abilitatea de a invata, de a te concentra, combat depresia si tin la distanta schizofrenia. Neuronii functioneaza mai bine si sinapsele sunt stimulate. DHA este un tip de grasime omega 3 continut de acest peste, care se gaseste din abundenta in membranele creierului.

Vitamina D

Vitamina D actioneaza ca un hormon in organism, inclusiv in creier. In plus, este esentiala pentru oase sanatoase, cruciala si pentru ritmul biologic si starea de spirit.

Un studiu din 2010 arata ca persoanele in varsta care au deficit de vitamina D sufera, in proportie de 40%, de probleme cu memoria. 120 de grame de somon salbatic au mai mult de 1.000 de UI de vitamina D, ceea ce inseamna mai mult de 250% din necesarul zilnic.

Vitamina B12

Vitamina B12 are mai multe functii, dar cea principala este de a sustine o transmitere corecta a mesajelor nervoase de la nivelul creierului si de a-i asigura acestuia o functionare corecta, mai ales in ceea ce priveste memoria pe termen scurt si functiile cognitive.

Persoanele care au deficit de vitamina D se pot comporta precum cele care sufera de Alzheimer, avand stari de depresie, iritabilitate si oboseala, iar creierul lor nefunctionand corespunzator.

Aceeasi portie de 120 de grame de somon iti ofera 110% din cantitatea zilnica de B12 recomandata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#somon nutrienti creier, #somon acizi grasi, #somon sanatate creier, #somon beneficii creier, #somon omega 3 , #creier