Cum sa fii mai destept pe zi ce trece

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 16:48
6868 citiri
Cum sa fii mai destept pe zi ce trece

Creierul, la fel ca intregul corp, are nevoie de exercitii periodice pentru a se mentine in forma. Mai mult decat atat, antrenarea sa este esentiala daca vrei sa te feresti de dementa sau pur si simplu sa evoluezi.

Lucrurile de baza pe care le poti face pentru o minte ascutita sunt, conform Ehow, urmatoarele:

- incearca tot timpul sa te implici in activitati noi, care sa necesite memorarea unor pasi mai complicati, astfel incat sa simti ca iti lucrezi creierul. Nu trebuie neaparat ca aceste lucruri sa fie plictisitoare. Atat sahul, cat si memorarea unor pasi de dans solicita in acelasi fel materia cenusie.

- foloseste mai des mana care nu e dominanta: aceasta este o buna modalitate de a-ti antrena creierul, caci va trebui sa te concentrezi mai mult daca faci lucrurile cu mana cu care nu esti obiesnuit. Spre exemplu, tine mouseul cu aceasta.

- pur si simplu cumpara un puzzle sau citeste un roman clasic, dificil;

- foloseste-te si de jocurile video pentru a-ti stimula inteligenta. Spre exemplu, Brain Age de la Nintendo iti incurajeaza mintea sa rezolve ecuatii, sa calculeze repede si sa faca desene ciudate.

- incearca sa iti folosesti mai multe simturi deodata. Spre exemplu, incearca sa urmaresti ceva interesant si sa bati din degete in acelasi timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#minte ascutita exercitii, #minte activa sfaturi, #crestere inteligenta metode , #creier
Comentarii
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2
important e sa te feresti de dementa