Drama unui copil: bea un litru de ulei pe saptamana, altfel creierul ii moare

Marti, 29 Mai 2012, ora 08:56
5552 citiri
Drama unui copil: bea un litru de ulei pe saptamana, altfel creierul ii moare
Foto: Mirror

Un copil si familia lui din Scotia traiesc o adevarata drama: baiatul sufera de o boala genetica si trebuie sa bea ulei pentru a putea sa-si alimenteze creierul, altfel acesta nu va mai functiona.

Un baiat de sapte ani, care consuma atat de mult ulei din cauza unei boli rare, are de multe ori mainile de culoare portocalie, scrie Mirror.

Elevul Adam Watson din Arbroath, Scotia, trebuie sa bea aproape un litru de ulei de masline pe saptamana, altfel creierul sau va intra in colaps. Baiatul este una dintre cele 300 de persoane din intreaga lume, care sufera de o boala genetica extrem de rara.

Creierul sau nu poate primi hrana corespunzatoare din alimentele normale. Daca el nu bea cate un pahar la fiecare masa, va incepe sa aiba probleme de vorbire, sa-si piarda echilibrul si chiar sa lesine.

"Adam este absolut genial. El nu s-a impotrivit atunci cand i-am spus ca trebuie sa bea ulei. El bea la fiecare masa dintr-o ceasca, dar foloseste intotdeauna un pai.

"Ii dam ulei, deoarece este atat de bogat in vitamine si in omega, insa mainile sale ii devin portocalii", a spus mama sa.

Adam a fost initial diagnosticat cu paralizie cerebrala, la scurt timp dupa ce a fost nascut in anul 2004. Dar medicii au descoperit mai tarziu ca el sufera, de fapt, de o boala incurabila cunoscuta sub numele de sindromul deficientei Glut 1.

In loc sa-i fie alimentat cu glucoza, asa cum este normal, creierul lui Adam se bazeaza pe energia produsa de grasime.

Tratamentul se bazeaza pe o dieta bogata in grasimi, care reduc consumul de proteine si hidrati de carbon. Acest lucru nu-i permite sa manance, de exemplu, pizza, inghetata sau ciocolata, deoarece acestea contin foarte multe glucide.

Mesele sale constau in cateva felii de carne, o bucata de branza si ulei de masline.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#boala rara bea ulei, #boala genetica sindrom Glut, #boala incurabila creier, #boala genetica rara copii , #creier