Ziare.com

IQ scazut din cauza pesticidelor

de Andrada Avram
Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 13:01

   

IQ scazut din cauza pesticidelor
Studii diferite din New York, Salinas si nordul Californiei au demostrat ca o femeie gravida care este expusa unei cantitati mari de pesticide va da nastere unui copil cu un IQ scazut.

Cercetarile au durat aproape 10 ani si au fost testati aproximativ 1.000 copii pana la varsta de 9 ani, dupa cum arata Newkerela.com .

Oamenii de stiinta au studiat o familie de pesticide numite organofosfati, care sunt foarte intalnite in fructe si legume. Descoperirile au fost publicate in jurnalul de Perspective ale Sanatatii Mediului. In cazul celor 392 copii din California s-a aratat ca la fiecare crestere de o zecime a nivelului de organofosfati, IQ-ul scadea cu 5,5 puncte.

Cercetatorii din New York au supravegheat 400 femei si copii lor din 1998 pana in prezent. Au descoperit ca expunerea la organofosfati influenteaza rationamentul perceptual, o functie legata de abilitatile non-verbale de rezolvare a problemelor. Acest lucru se intampla mai ales la copiii intre 6 si 9 ani.

Cel de-al treilea studiu s-a bazat pe un tip anume pe pesticide organofosfate, numite clorpirifos, care erau folosite la scala larga pentru combaterea gandacilor si a termitelor, pana a fost interzis in 2001.

In cazul celor 265 copii testati, care au fost nascuti pe cand substanta se utiliza inca, s-a descoperit clar o scadere a IQ-ului in cazul in care au fost expusi, dar si o memorie mai slaba.

Chiar daca studiile au fost facute separat, similaritatea rezultatelor este ingrijoratoare, cu atat mai mult cu cat rezultatele sunt preluate din zone diferite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pesticidele.

Au fost considerate NEDAUNATOARE si "revolutionare" pentru agricultura si au fost folosite intensiv,pana cand oopssss...s-a vazut si partea cealalta a monedei.
Acum este epoca si "moda" modificarilor genetice.Si astea sunt nevatamatoare si revolutionare.DEOCAMDATA.
Ochii cat sarmaua!.

 

PLANTELE PRODUSE DIN SEMINTE MONSANTO, CELE "APROBATE" DE CRIMINALUL AGRICULTURII TABARA SI CULTIVATE DE TARATA IN BALTA BRAILEI CONTIN PESTICIDE!!!

dar nu-i nimic... cei de detin actiuni la frankenstainii de la MONSANTO... detin si la mafiile ce produc "prin studii" medicamente "eficiente"!

cum sa nu idi doreasca "haplitori de burgheri" 100% modoficati genetic... cohorte de prosti si bolnavi?

albinele au disparut in america de nord... pentruca la ingerarea otravurilor genetice... duce la sterilizare! si iata ca s-a rezolvat si cu suprapopularea pe glob!

ce curios... ca "religia" nu permite tocmai produselor kasher sa fie "moodificate"... in schimb nu interzice pretaiatilor jumulirea banilor din comercializarea lor!

 

ca sa fim expliciti: CONTIN PESTICIDE IN STRUCTURA LOR NU DOAR PE AFARA! DECI NU POT NICI CUM SA FIE CURATATE SAU DECONTAMINATE! INGERAREA E "GARTANTATA"!

nu dati sub nici o forma aceste otravuri ce modifica nu doar sanatatea "beneficiarului" ci distruge codul genetic al tuturor generatiilor din viitor!

nu e un scenariu de SF-horror... pe viitor analizele genetice ce vor fi ieftine si la indemana oricui... vor imparti oamnii in cei normali si cei a caror ADN e modificat PENTRU TOTDEAUNA! precum plantele Monsanto acestia vor deveni in scurt timp infertili!!!

NEAPARAT cautati si vizionati de pe net, de pe youtube sau google.video, documentarele despre criminalii modificatori de gene in agricultura cu cuvantul: MONSANTO

nu e de mirare ca sunt americani.. tot ei au folosit si bomba atomica contra unei populatii civile!

tot ei au bombardat cartiere civile din Bucuresti si Ploiasti...

Manipularea genetica.

Plantele modificate/manipulate genetic sunt capabile sa produca pesticid prin propriul proces metabolic.
Nu sunt genetician,dar asta este principala "buba" pe care cei de specialitate o imputa acestor plante manipulate.
Pesticidul nu cred ca actioneaza selectiv numai asupra daunatorilor.Distruge si insectele "esentiale" pentru plante (exemplul cu albinele).Un joc periculos cu natura.Sunt aceste pesticide capabile sa strice echilibrul natural?.
Asupra consumatorului uman (sau animal) ce influenta are pesticidul aplicat pe planta fata de cel produs de planta.
ESTE CINEVA PE ACEST FORUM,CINEVA CARE CUNOASTE?.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor