Secrete pentru a avea un creier sanatos

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 08:29
9228 citiri
Secrete pentru a avea un creier sanatos
Foto: salon.com

Creierul nostru nu are legatura numai cu gandirea, ci este legat de toate activitatile pe care le desfasuram zilnic. Sanatatea lui este extrem de importanta, iar cateva secrete dezvaluite de specialisti te vor ajuta sa il mentii in forma.

Conform lui David Liebeskind, creierul trebuie ingrijit deoarece ne ajuta in cele mai multe situatii zilnice, oricat de banale ar parea ele. Cercetarile din ultima vreme au dezvaluit noi mijloace de a-ti pastra sanatatea creierului, scrie ABC News.

Acizii grasi omega-3

Intr-un studiu recent facut in SUA pe cobai s-a demonstrat faptul ca zaharul prezent in hrana acestora ii determina sa indeplineasca sarcinile mai greu.

Totusi, atunci cand au fost adaugati acizi grasi omega-3 in mancare, situatia s-a imbunatatit, creierul fiind aparat de efectul negativ al zaharului.

Exercitiile mentale

Exercitiile mentale regulate ne ajuta sa gandim continuu. In cazul in care nu o facem, atunci ne vom pierde din capacitatea creierului, spune Constatine Lyketsos, profesor la John Hopkins Bayview Medical Center, din SUA.

Atunci cand legaturile dintre neuroni sunt intarite, acestia sunt mai usor de folosit, acesta fiind motivul pentru care exercitiile mentale sunt recomandate.

Tine depresia la distanta

Problemele de acest fel sunt rezultatul unui dezechilibru chimic in creier. Un semn al depresiei este pierderea interesului pentru ceea ce iti placea in trecut.

Poti sa intrebi un prieten daca a observat o schimbare la tine, iar daca raspunsul lui este afirmativ, atunci trebuie sa mergi la un consult medical. Un bun remediu impotriva acestei probleme este exercitiul fizic regulat. Acesta ajuta la refacerea echilibrului chimic din creier, actionand asemenea unui medicament antidepresiv.

Efectul benefic al cafelei

Cafeaua are un efect benefic asupra creierului. Cofeina iti poate proteja memoria si te poate ajuta sa te concentrezi mai bine. Incearca sa bei o ceasca de cafea cu 30 de minute inainte de a avea nevoie de o concentrare mai mare.

Efectul poate dura pana la sase ore, insa trebuie sa ai grija sa nu consumi prea multa cafea, caci efectul va fi unul neplacut.

Guma de mestecat

Daca trebuie sa faci o prezentare importanta, atunci ar fi bine sa ai cu tine guma de mestecat. Poti mesteca guma cu 15-20 de minute inainte de prezentarea respectiva.

Un studiu facut la universitatea americana St. Lawrence a aratat ca guma de mestecat declanseaza un raspuns pozitiv din partea neuronilor.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#sanatate creier cafea, #sport depresie, #secrete creier sanatos , #creier