Studiu: Produsele Apple declanseaza o "reactie religioasa" in creierul fanilor

Vineri, 20 Mai 2011, ora 12:30

   

Studiu: Produsele Apple declanseaza o "reactie religioasa" in creierul fanilor
Produsele Apple declanseaza o reactie a creierului similara cu cea traita de persoanele foarte religioase, releva un studiu stiintific.

Oamenii de stiinta au efectuat teste de rezonanta magnetica (MRI) pe un afantic al produselor Apple si au descoperit ca imaginile cu dispozitivele companiei "aprind" parti ale creierului care se activeaza la persoanele religioase atunci cand privesc imagini cu sfinti, scrie CNN, citand un documentar BBC realizat pe baza acestui studiu.

Primul episod al documentarului ii arata pe angajatii Apple "intr-un fel de frenezie nebuna, evanghelica", la recenta deschidere a unui magazin Apple in Londra.

Observatorii si criticii Apple spun ca multi ajung sa isi duca pasiunea pentru produsele companiei la extrem: unii isi fac tatuaje, altii isi pun abtibilduri, unii chiar au, acasa, altare inchinate vechilor computere Mac. Cultul Apple a fost descris intr-un documentar din 2009, "Macheads."

In unele discursuri Papa Benedict al XVI-lea a spus ca tehnologia reprezinta o amenintare pentru religie si biserica, insa tehologia nu il poate inlocui pe Dumnezeu.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2011 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cititor ziare com
rank 5
Apple si Neuroteologia
Este adevarat ca exista in cadrul Neurotologiei preocupari pentru a stabili zonele religioase ale creierului (evidente pana acum in lobul temporal drept-emisfera dreapta este sediul din creier al muzicii-al culorilor-si al creatiei artistice explicabil pentru persoanele care inteleg mai bine fenomenul religios si creatia lui DUMNEZEU-CREATORUL UNIVERSULUI,INTELIGENTA ABOLUTA-deoarece Creatia Universului este Stiinta si ARTA.
Nu vad insa legatura cu Apple,decat poate in simbolul marului,si muscatura din mar a Evei,descrisa in Biblie.
In rest nu se dau prea multe explicatii ca sa intelegem mai bine cum s-au ajuns la aceste concluzii.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor