Vrei sa inveti mai bine? Mananca inteligent

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 23:08
13553 citiri
Vrei sa inveti mai bine? Mananca inteligent
Foto: Web MD

In perioadele grele, este bine sa ai grija de creierul tau si sa ii oferi alimentele potrivite. Poti avea rezultate mai bune la invatatura, consumand ceea ce ii trebuie creierului, atunci cand este foarte solicitat.

Creierul noastru imbatraneste si el odata cu corpul. Totusi, iti poti mari sansele de a avea un creier sanatos prin adaugarea unor mancaruri si bauturi "inteligente" in dieta ta zilnica, dupa cum informeaza Web MD.

Cofeina, energizantele si ciocolata

Cofeina este importanta in mentinerea unui ritm alert din punct de vedere cerebral. Ca si energizantele si ciocolata, ea te ajuta sa te concentrezi mai bine. Trebuie sa stii ca efectul poate fi neplacu,t daca exagerezi cu consumul de cofeina.

Zaharul

Zaharul este si el un bun "tonifiant" cerebral. Memoria poate fi stimulata pe termen scurt prin consumul unor bauturi dulci. La fel ca si in cazul cofeinei, excesul nu este benefic nici pentru creier, nici pentru corpul tau. Nu mai vorbim de kilogramele in plus cu care te vei alege.

Micul dejun

Aceasta masa este importanta pentru un creier sanatos si intr-o forma buna. El imbunatateste mamoria pe termen scurt si atentia. Poti consuma cereale integrale, fructe sin produse lactate, iar rezultatele in seisiune vor fi mai bune.

Pestele

Pestele este o sursa foarte buna de proteine si iti ajuta mult creierul. Acizii grasi Omega 3 reduc riscul de dementa si de atac vascular cerebral. Ei imbunatatesc, de asemenea, memoria. Este indicat sa mananci peste de doua ori pe saptamana.

Somnul

Pentru a te putea concentra cat mai bine in timpul zilei, trebuie sa stii ca un somn bun este cel mai indicat. Trebuie sa te hidratezi asa cum trebuie si sa te relaxezi. Astfel, creierul tau te va recompensa si vei avea doar de castigat.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#boli sanatate creier corp, #mancare hrana cafea ciocolata , #creier