Ce sa mananci ca sa para ca nu mananci deloc

Marti, 14 August 2012, ora 12:09
7663 citiri
Ce sa mananci ca sa para ca nu mananci deloc

Exista o multime de diete, unele mai complicate si mai laudate decat altele, mai stricte sau mai tolerante, cu rezultate rapide sau mai lente.

Indiferent de acestea, insa, exista clar o lista cu alimente pe care trebuie sa le consumi in cazul in care vrei sa slabesti, conform Good Housekeeping. Iata care sunt acestea:

Ouale

Renunta la covrigei si tot felul de alte lucruri consumate la micul dejun. Cea mai buna varianta este reprezentata de oua, care sunt pline de proteine. Au fost studiate de catre oamenii de stiinta 30 de femei obeze, descoperindu-se faptul ca cele care mancau omleta din doua oua cu 2 felii de paine dimineata consumau mai putine alimente in urmatoarele 36 de ore fata de femeile care mancau la micul dejun hrana dulce (cereale, covrigi dulci).

Fasolea

Probabil nu ai auzit pana acum de colecistochinina, dar este unul dintre cei mai buni aliati atunci cand vine vorba despre scaderea poftei de mancare. Cercetatorii de la Universitatea California au facut un studiu pe 8 barbati, stabilindu-se ca nivelul acestei substante era de doua ori mai mare in corpurile lor dupa ce consumau o portie de fasole. Acelasi aliment ajuta si la mentinerea zaharului din corp in cote normale, fapt ce reduce pofta de mancare.

Salata

Iti vine sa mananci foarte mult atunci cand te asezi la masa? Incepe cu o salata mare, fara sosuri. Intr-un studiu facut pe 42 de indivizi la Penn State University s-a aratat ca persoanele care fac acest lucru consuma cu 12% mai putine calorii la o masa. In plus, salata verde are vitamina E, C si acid folic, dar si licopen si carotenoide, toate aceste elemente tinand bolile la distanta.

Ceaiul verde

Nu cafeina este cea care te slabeste din ceaiul verde, ci catechinele, care ajuta la o functionare mai rapida a metabolismului, arderea grasimilor si scaderea masei corporale. Si nivelul colesterolului scade considerabil.

Perele

Perele au multe fibre, cam 6 grame intr-o para de marime medie. Merele sunt pe locul al doilea, cu 3 grame de fibre pe fruct. Ambele fructe contin pectina, care scade nivelul zaharului din corp. Un studiu brazilian a aratat ca femeile supraponderale care au consumat 3 pere sau mere mici pe zi au scazut in greutate mai mult decat cele care au consumat 3 biscuiti sau briose.

Supa

Supa de pui este buna pentru suprimarea apetitului, cel putin dupa cum arata studiile de la Universitatea Purdue. Chiar si cele mai simple supe, cu putine ingrediente, iti iau foamea cu mana, creierul percepandu-le ca satioase.

Carnea slaba de vita

Carnea slaba de vita abunda in proteine, la fel ca pestele sau produsele lactate. Cei de la Universitatea Illinois au studiat 24 de femei supraponderale de varsta medie, care au consumat pana la 300 de grame de asemenea carne pe zi, intr-o dieta de 1.700 de calorii, constatandu-se ca ele au inceput sa piarda mai multa grasime decat masa musculara, spre deosebire de persoanele care nu consuma carne de vita.

Uleiul de masline

Uleiul de masline este unul mononesaturat, ajutandu-te sa scapi de kilogramele in plus. In cadrul unui studiu australian, 12 femei aflate la menopauza, intre 57 si 73 de ani, au consumat la micul dejun fie cereale cu lapte degresat, fie cu 15 ml de ulei de masline.

Al doilea grup de femei a observat o crestere a ratei metabolismului. Ai grija, totusi, sa nu exagerezi in ceea ce priveste cantitatea.

Grepfrutul

In 2006 a fost efectuat un studiu pe persoane obeze, descoperindu-se ca o jumatate de grepfrut consumat inainte de fiecare masa principala (de 3 ori pe zi) ii ajuta pe oameni sa slabeasca 1.300 grame in 12 saptamani, fara sa faca altceva in plus. Fitochimicalele din fructe reduc nivelul de insulina, tranformand caloriile in energie, nu in grasime.

Scortisoara

Pune scortisoara in lapte, peste cereale, pe mere rase si oricare alte feluri de mancare iti mai plac in aceasta combinatie. Un sfert de lingurita de scortisoara pe zi scade nivelul de zahar din sange, colesterolul si trigiceridele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#alimente bune slabit, #alimente fibre bune slabit, #alimente accelerare metabolism , #cura slabire