Cum sa eviti kilogramele varstei a doua

Marti, 16 Martie 2010, ora 07:51
2972 citiri
Cum sa eviti kilogramele varstei a doua
Foto: dietsinreview.com

Dupa prima tinerete, kilogramele in plus sunt aproape inevitabile. Viata de familie, lipsa de miscare, sedentarismul, toate acestea isi pun amprenta asupra siluetei tale si iti este greu sa pastrezi curele de slabire de la 20 de ani.

Nutritionistul american Pamela Peeke a spus ca structura hormonala a unei persoane de 40 de ani in convergenta cu un stil de viata inactiv, axat pe foarte multa mancare, foarte putina miscare si mult stres semnifica intr-adevar cateva kilograme in plus, de la patru pana la zece chiar, informeaza webmd.com.

Cele trei secrete ale unei greutati corespunzatoare pentru orice persoana la 40 de ani sunt mintea, mancarea si musculatura. Mintea va fi in permanenta libera si limpede pentru ca stresul si tensiunile sa nu isi puna amprenta asupra calitatii vietii.

Este foarte important sa controlam ceea ce mancam pentru a evita excesele, iar musculatura se refera desigur la miscarea zilnica recomandata oricui, inclusiv persoanelor trecute de prima tinerete.

Sunt principii generale ale oricarui stil de viata sanatos, dar le pui in aplicare? Mai lucrezi acasa dupa ce ai lucrat si peste program? Mai mananci la pranz meniuri fast-food? Mai mergi cu masina la magazinul de langa tine sa iti cumperi paine?

Toate aceste mici obiceiuri pe care inca le mai avem isi pun amprenta asupra calitatii vietii. Relaxeaza-te cat mai mult, la sfarsit de saptamana poti calatori, poti merge in parc sau chiar poti gati masa pentru cei dragi, dar in aer liber. Important este sa te simti bine, energic si tonic in fiecare zi.

Alegerile alimentare vor fi facute in functie de calitate, cantitate si frecvena cu care mancam. Nu uita ca poti consuma si cinci mese pe zi, daca ele sunt reduse.

Calitatea alimentatiei tale semnifica de fapt echilibrul care trebuie sa existe intre proteine, vitamine si minerale. Elimina fast-food-ul, mancarea semipreparata, sosurile foarte grase si, nu in cele din urma, tigarile si cafeaua din alimentatia si obiceiurile zilnice.

Intarirea musculaturii prin exercitiu fizic pentru orice persoana trecuta de 40 de ani semnifica de fapt arderea grasimilor. Specialistii americani au spus ca masa normala a unui barbat poate fi formata intre 18 si 25% grasime si cea a unei femei intre 22 si 27%. Orice depasire a acestor valori este excesiva, iar cateva masuri se impun.

Nu uita ca poti avea un trup de invidiat si acelasi tonus din tinerete si la 40 de ani. Depinde doar de tine sa iei masurile necesare si sa faci cele mai potrivite alegeri alimentare, de miscare si de viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#dieta 40 ani, #cura slabire 40, #cura prima tinerete, #greutate 40 ani , #cura slabire