Curele de slabire, sub lupa specialistilor - Cate au baza medicala

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 12:45
2854 citiri

Vrei sa te apuci de o cura de slabire? Mare atentie ce alegi! O cercetare realizata in SUA de Universitatea Johns Hopkins a aratat ca multe dintre regimuri nu au baza medicala sau stiintifica sau nu sunt urmarite de un medic.

"Nutritia si industria produselor de slabire sunt ca Vestul salbatic", declara autorul studiului, dr. Kimberly Gudzune, profesor la Scoala de Medicina a Universitatii John Hopkins, specialist in slabire, conform Medical Daily.

A fost desemnata cea mai sanatoasa dieta

Pentru realizarea studiului, publicat in jurnalul Obesity, au fost evaluate apoape 200 de regimuri de slabire, multe promovate si puse in practica in clinici din Maryland, Washington DC si Virginia.

S-a descoperit ca numai 9% dintre programe urmau directivele pentru slabire ale American Heart Association, American College of Cardiology sau The Obesity Society. In plus, in timp ce 57% dintre acestea sustineau ca mizeaza pe activitatea fizica intensa, ca parte a regimului, doar 3% dintre acestea includeau 150 de minute de activitate fizica moderata pe saptamana.

De vorba cu nutritionistul, despre cea mai sanatoasa dieta din lume - Ce presupune regimul DASH Interviu

Mai mult, 34% dintre programe foloseau suplimente pentru slabire, cum ar fi vitamine, minerale, plante, aminoacizi, enzime si hormoni. 15% dintre regimuri foloseau medicamente pentru slabire, chiar daca aprobate de Food and Drug Administration (FDA).

Asta, in conditiile in care nu s-a demonstrat ca vitaminele, mineralele si suplimentele de plante ajuta in curele de slabire. Despre multe dintre acestea s-a demonstrat chiar ca au efecte secundare serioase, cum ar fi cele la nivelul inimii.

Cum stii daca ai greutatea ideala? E bine sa bei apa cu lamaie pe stomacul gol? Interviu

Studiul a fost realizat pentru a se vedea daca legislatia se poate imbunatati, astfel incat consumatorii, adesea obezi, sa nu plateasca pentru programe de slabire ineficiente.

Mai bine de doua treimi dintre adultii din SUA sunt obezi sau supraponderali, asa ca astfel de programe sunt o afacere in sine. Un astfel de program poaste costa intre 40 - 600 de dolari pe lun. Astfel de cure insa, daca nu au baze medicale sau stiintifice, pot duce chiar la diabet de tip 2 sau boli de inima.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cure slabire ineficiente, #cure slabire efecte secundare, #cure slabire periculoase, #pericol regim slabire , #cura slabire