Trucuri ca sa slabesti, adunate de pe mapamond

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 07:00
6140 citiri
Trucuri ca sa slabesti, adunate de pe mapamond

Fiecare popor are cultura sa culinara, care merge mana in mana cu clima, relieful, istoria si obiceiurile oamenilor. Unele dintre traditiile culinare sau obiceiuri sunt raspunzatoare pentru forma fizica de invidiat a unor popoare.

Reporterii Reader's Digest s-au oprit asupra cate unui aspect caracteristic unui popor, alcatuind o lista de obiceiurilor sanatoase, care, odata adooptate, te pot ajuta sa-ti tii greutatea sub control si chiar sa slabesti.

Mananca iute - Thailanda

Mancarea thailandeza este printre cele mai iuti din lume. Ardeii iuti grabesc metabolismul, dar adevaratul beneficiu al unei astfel de alimentatii este faptul ca nu poti manca repede.

Spre deosebire de ei, americanii de exemplu mananca "in goana". Astfel ca, atunci cand organismul trimite semnalul ca este satul, deja vei fi mancat mai mult decat trebuie.

Orez si fasole - Brazilia

Nu doar Carnavalul, cu tot ce presupune el, ii tine pe brazilieni in forma. Acestia consuma aproape la fiecare masa cate o farfurie de orez cu fasole. Un studiu publicat in jurnalul Obesity Reasearch arata ca o dieta ce are la baza orezul si fasolea micsoreaza riscul de a deveni obez cu 14%, comparativ cu dieta occidentala, de exemplu.

Secretul este nivelul mic de grasimi si mare de fibra, care stabilizeaza nivelul zahrului din sange. Greu de crezut, dar fasolea chiar iti pregateste corpul pentru a merge la plaja!

Mananca acasa mai des - Polonia

Abia de curand occidentalii au redescoperit beneficiile meselor luate in familie, acasa. Polonezii cheltuiesc doar 5% din bugetul familiei pentru a manca in oras, in timp ce statisticile din SUA arata ca americanul de rand aloca pentru aceeasi activitate 37% din banii de mancare.

Tot statisticile au aratat ca cei care iau masa in oras tind sa manance mai putin sanatos si sa cantareasca mai mult decat cei care gatesc si iau masa acasa.

Nu sari peste micul dejun - Germania

75% dintre germani iau zilnic micul dejun, comparativ cu doar 44% dintre americani. Si alimentele consumate la micul dejun sunt diferite, in Germania fiind vorba despre fructe, cereale integrale si paine, in timp ce in SUA este vorba de mancare de la fast food.

Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca in creierul celor care sar peste micul dejun se activeaza un centru al recompensei la vederea meselor cu un continut caloric mare, de unde si tentatia irezistibila de a exagera si a consuma exact ce nu trebuie.

Inlocuieste masina cu bicicleta - Olanda

In Olanda, numarul bicicletelor, 18 milioane, il depaseste pe cel al locuitorilor, 16,5 milioane. Insa comparativ cu americanii, care isi uita in garaj bicicletele cu anii, olandezii le folosesc in proportie de 54% in cadrul activitatilor zilnice, cum ar fi mersul la munca sau la cumparaturi.

Un olandez de rand pedaleaza 870 de kilometri pe an. In Amsterdam, de exemplu, multe dintre semafoare sunt sincronizate cu viteza biciclistilor. Nu trebuie uitat ca o ora de pedalat cu viteza moderata arde nu mai putin de 550 de calorii.

Nu te feri de sofran - Malaezia

Acest condiment care abunda intr-un antioxidant extrem de puternic, curcumina, se dovedeste a fi un adversar de temut al grasimilor.

Un studiu recent al Universitatii Tufts a aratat ca soarecii care urmau o dieta bogata in grasimi, dar condimentata cu sofran, au castigat mai putin in greutate decat cei care urmau aceeasi dieta, dar necondimentata.

Ceai rosu - Africa de Sud

Savurat pe intreg teritoriul tarii, ceaiul rosu este mai eficient chiar decat cel verde, si pentru ca este dulce in starea sa naturala, nu necesita zahar sau alti indulcitori. Ca si-a castigat notorietatea o arata chiar faptul ca se vinde in cafenelele Starbucks, cel putin in unele parti ale lumii.

In plus, simpla inlocuire a cafelei cu ceaiul este benefica, popoarele care iubesc ceaiul avand si o rata mai mica a obezitatii in general. Secretul ar putea consta in catehine sau in simplul fapt ca multi confunda setea excesiva cu foamea, ajungand sa manance cand, in realitate, sunt deshidratati.

Castraveti murati in otet - Ungaria

Ungurii, si nu doar ei, ii iubesc, iar oamenii de stiinta din alte parti ale lumii spun ca probabil otetul este cel care previne depunerea kilogramelor. Cele mai recente studii arata ca acidul acetic, principalul component al otetului, reduce presiunea arteriala, nivelul zaharului din sange, dar si depunerea grasimilor.

Yoga - India

Cand se gandesc la yoga, cei mai multi nu o asociaza cu scaderea in greutate. Insa un studiu recent a aratat ca practicantii au un indice de masa corporala mai mic decat cei care practica diferite tipuri de sport.

Iar explicatia este aceea ca anumite pozitii de yoga dau avant metabolismului. In plus, se incurajeaza ascultarea sinelui, iar semnalul pe care il da organismul atunci cand este satul este mult mai repede si mai usor perceput.

20 - 30 de minute de somn, in timpul zilei - Japonia

In aceasta tara, majoritatea oamenilor fura 20 - 30 de minute de somn in timpul zilei, un obicei care tine cu silueta, din moment ce s-a aratat ca privarea de somn duce la luarea in greutate.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Cornell, multe persoane confunda nevoia de somn cu foamea, din cauza unor dezechilibre ale nivelului de leptina si grelina.

Pranzul, cea mai mare masa din zi - Mexic

In loc sa mananci mult seara, asa cum se intampla probabil adesea, mexicanii iau cea mai consistenta masa din zi intre 2 si 4 dupa-amiaza. Pentru ca seara mananca putin, apetitul revine in forta dimineata, ceea ce tine sub control greutatea.

Stai mult la masa - Franta

Pentru francezi, masa, mai ales cea de seara, cand familia se reuneste, este evenimentul cel mai important din zi. 92% dintre familii iau masa laolalta seara, comparativ cu doar 28% dintre americani.

Iar conversatiile din timpul mesei nu fac decat sa incetineasca mancatul si sa dea ocazia organismului sa realizeze ca este satul.

"Punți rupte" între PSD și PNL, susține Florin Roman. Liberalii rămân la guvernare pentru a evita "două-trei luni de instabilitate"
"Punți rupte" între PSD și PNL, susține Florin Roman. Liberalii rămân la guvernare pentru a evita "două-trei luni de instabilitate"
Vicepreședintele PNL Florin Roman s-a arătat hotărât că alianța cu PSD se apropie de final miercuri, 11 septembrie. Liberalul spune că momentul din care „punțile dintre PNL și PSD sunt...
Analiză: Ce lipsește din cartea lui Ciucă?
Analiză: Ce lipsește din cartea lui Ciucă?
Nicolae Ciucă nu vrea să fie un președinte jucător, ca Traian Băsescu, nici unul prudent, precum Klaus Iohannis, ci un președinte muncitor. Dar ce e un președinte muncitor? Ce vrea să...
#trucuri salbire, #mentinere silueta, #obiceiuri sanatate, #greutate sanatate, #slabire popoare, #alimentatie slabire, #cura slabire, #dieta sanatate , #cura slabire
  1. Consumi alimente fermentate? Iată ce trebuie să știi
  2. Chef Florin Dumitrescu refuză să mai mănânce pâine din comerț. Motivul este legat de un ingredient folosit la fabricare: "I-a făcut gaură în beton"
  3. Horoscop zilnic. Miercuri, 11 septembrie. Zodia care primește o informație prețioasă
  4. Bancul zilei: Unde s-a angajat un bărbat mai plinuț
  5. Cuplurile Generației Z încheie acorduri scrise de mână prin care se angajează să "nu înșele niciodată" și să "rămână împreună pentru totdeauna". Ce sunt „contractele de relație”
  6. Șase semne că ești o mamă enervantă despre care vorbește toată lumea la poarta școlii. Greșeli pe care să nu le faci pe grupurile de Whatsapp
  7. Cum afectează fumatul pasiv animalele de companie. La ce boli sunt expuși de către fumători câinii, pisicile sau porcușorii de Guineea
  8. Cum să slăbești sănătos. 12 sfaturi utile pentru a-ți intra rapid în formă
  9. Alimentele congelate care ar trebui evitate. Avertismentul unui nutriționist privind riscurile pentru sănătate
  10. Ce s-ar întâmpla, pas cu pas, dacă un asteroid periculos ar fi detectat pe drumul către Pământ. Planul de salvare