Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ai curaj sa descarci jocul prin care se fac experimente pe creierul tau? (Video)

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 20:29
7908 citiri
Ai curaj sa descarci jocul prin care se fac experimente pe creierul tau? (Video)
Foto: Google Play

Cel mai mare experiment legat de creierul uman este in plina desfasurare si oricine poate lua parte la el. Tot ce ai de facut e sa-ti descarci un joc gratuit pe telefonul mobil si sa te joci.

Oamenii de stiinta vor analiza datele, iar informatiile sunt folosite pentru a studia o boala degenerativa a creierului, care afecteaza tot mai multa lume: dementa.

Doua minute petrecute in universul Sea Hero Quest, cum se numeste jocul, echivaleaza cu 5 ore de cercetare conventionala. In plus, avantajul este ca la "studiu" poate lua parte un esantion extrem de mare de subiecti, relateaza BBC.

Pana acum au fost analizate datele culese de la 2,4 milioane de oameni, care au descarcat si folosit aceasta aplicatie. Daca s-ar fi folosit metode clasice, ar fi fost nevoie de aproape 10.000 de ore de munca in laborator pentru a fi obtinute si prelucrate datele de la un asemenea esantion de subiecti.

Din datele analizate de oamenii de stiinta de la University College London reiese ca abilitatea de a ne orienta in spatiu scade de la un an la altul, imediat dupa adolescenta. De la o acuratete de 74%, la 19 ani, se ajunge la una de 46%, la 75 de ani.

Jocul presupune sa-ti croiesti drum prin labirinturi de insule si aisberguri. Tot ce ai de facut e sa conduci o barca, pe un traseu dat. Asta presupune insa sa te orientezi pe o harta. Cum faci acest lucru spune multe despre creierul tau.

Cei care analizeaza informatiile vor sa afle in amanunt cum functioneaza creierul uman in momentul in care incercam sa ne orientam in spatiu.

Cercetatorii analizeaza felul in care te-ai descurcat, datele fiind anonime. Doar daca doresti, le poti da informatii legate de sex sau varsta.

Din informatiile stranse pana acum si analiza lor, oamenii de stiinta pot spune ca barbatii au un simt al orientarii mai bun decat femeile si ca jucatorii din tarile din nordul Europei sunt mai buni decat ceilalti la acest joc.

Un semnal de alarma poate fi tras, legat de joc, in momentul in care cel care joaca e complet dezorientat - un simptom al bolii.

Proiectul a fost finantat de Deutsche Telekom, iar creatorii jocului au lucrat indeaproape cu oameni de stiinta care studiaza de ani buni dementa.

Conform unui raport The Global Impact of Dementia, aceasta boala va afecta 135 de milioane de oameni, la nivel global, pana in 2050.

Sea Hero Quest, lansat si in Romania, poate fi descarcat gratuit de pe Google Play si App Store.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Sea Hero Quest dementa, #Sea Hero Quest joc, #Sea Hero Quest aplicatie telefon mobil, #orientare spatiu dementa , #dementa