Igiena personala previne dementa

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 15:45
2246 citiri
Igiena personala previne dementa

Daca ai grija de dantura, urechile si ochii tai vei scadea foarte mult riscul de a fi diagnosticat cu dementa, dupa cum arata un nou studiu realizat in Canada. Chiar daca acesti factori nu sunt in mod normal asociati cu aparitia afectiunii, ei conteaza foarte mult.

Mai mult de 7.200 persoane sanatoase de peste 65 ani au fost studiate de cercetatorii de la Universitatea din Halifax. Potrivit Fox News, participantii au fost intrebati despre 19 probleme de sanatate care nu aveau legatura cu dementa. Ei au fost evaluati pentru Alzheimer pentru urmatorii 5 si 10 ani si fiecare problema gasita in urma intrebarilor crestea cu 3,2 procente riscul.

Cei care nu aveau probleme dentare, de auz sau oculare erau in mod clar mai in siguranta in ceea ce priveste aparitia bolii.

Dr. Stephen Rao, care trateaza afectiunea la Clinica din Cleveland, spune ca intr-adevar, o stare generala de bine si sanatate a organismului fereste de boli grave, de aceea probabil dantura sanatoasa ajuta in acest sens".

"Ceeea ce studiul arata este ca, probabil, boala Alzheimer si, mai tarziu, dementa, poate avea cauze mai largi decat cele vasculare, reprezentand o functionare gresita a mai multor sisteme de organe". De aceea este foarte important sa nu neglijezi micile probleme, care mai tarziu se pot transforma in boli ce te afecteaza pe viata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#dementa dantura sanatoasa, #dementa probleme dantura, #dementa par urechi sanatoase, #dementa factori risc, #dementa cauze , #dementa