Obezitatea, calea prin care scapi de o boala crunta?

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 10:20
4381 citiri
Obezitatea, calea prin care scapi de o boala crunta?
Foto: mauimaui.org

Un studiu realizat recent pe un esantion gigant, de doua milioane de oameni, a ajuns la concluzia ca persoanele supraponderale si obeze, la varsta mijlocie, au un risc foarte mic de a se imbolnavi de dementa, avantaj care se pastreaza pentru cel putin 15 ani. La polul opus se afla cei cu greutate mica sau normala.

In cazul celor cu surplus de kilograme, riscul este cu 30% mai mic, relateaza HealthDay. Cel mai mare risc se inregistreaza in randul persoanelor cu greutate prea mica, un risc cu 34% mai mare.

Si cercetatorii care au realizat studiul au recunoscut ca rezultatele sunt surprinzatoare, a afirmat coordonatorul studiului, dr. Nawab Qizilbash, din Madrid. Mai mult, nici nu au gasit vreo explicatie a acestui fenomen.

Totusi, studiul de fata a aratat doar ca se poate face o asociere intre obezitate si riscul scazut de dementa, nu insa si o relatie de tip cauza-efect.

Specialistii avertizeaza insa ca, in ciuda rezultatului studiului, ar trebui sa ne gandim la faptul ca, daca suntem prea grasi, desi suntem protejati de dementa, s-ar putea sa nu traim foarte mult pentru a ne bucura de acest avantaj.

O sa suferi de dementa? Testul cu sase intrebari care iti ofera raspunsul

In cadrul studiului, au fost monitorizati aproape doua milioane de britanici, timp de aproape de 20 de ani. La inceperea cercetarii, varsta medie era de 55 de ani. In decurs de 15 ani, 45.500 participanti la studiu au fost diagnosticati cu dementa.

In cadrul studiului s-a mai aratat ca factori despre care se stia ca favorizeaza aparitia dementei, cum ar fi consumul de alcool si fumatul, nu au contat prea mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Metodă simplă, te scapă de pierderea minților: Fără pastile, o acțiune zilnică, dar unii fac nazuri
Un psihiatru cunoscut, dr. Max Pemberton care lucrează pentru National Health Services din Marea Britanie explică cum o metodă simplă te poate scăpa de pierderea minților, o boală gravă....
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#obezitate dementa, #prevenire dementa, #kilograme dementa, #greutate dementa , #dementa