Alcoolul provoaca depresii

Joi, 05 Martie 2009, ora 10:04
7047 citiri
Alcoolul provoaca depresii
Foto: Arhiva

De obicei se spune ca oamenii isi ineaca durerea in alcool, dar un nou studiu arata ca de fapt consumul excesiv al bauturilor alcoolice cauzeaza depresia.

Folosind date colectate de peste 25 de ani, cativa oameni de stiinta de la Universitatea din Otago, Noua Zeelanda, au studiat asocierea dintre abuzul de alcool si depresie, informeaza The Med Guru.

Studiul a fost facut pe 1.055 de subiecti nascuti in 1977. Acestia au fost examinati trecand prin diferite etape ale vietii, de la 17 la 18 ani, de la 20 la 21 si de la 24 la 25. Au fost intrebati despre stilul de viata si factorii demografici.

In urma studiului s-a demonstrat ca dependenta de alcool duce la un grad marit de depresie.

"La toate varstele au existat statistici clare ca abuzul sau dependenta de alcool sunt asociate cu depresia majora", spun cercetatorii.

"Persoanele care fac abuz de alcool sau sunt dependente sunt mai predispuse la depresie de 1,9 ori, in comparatie cu cele care nu consuma alcool", arata studiul.

Abuzul de alcool si depresia au reprezentat subiectul multor studii in trecut, insa nu se stia cu exactitate daca asocierea este intamplatoare sau exista factori comuni.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#abuz de alcool, #depresie, #studiu , #depresie