Ciocolata, de la pasiune la tratament naturist

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 17:28
2624 citiri
Ciocolata, de la pasiune la tratament naturist
Foto: webmd.com

Ciocolata s-a descoperit in urma cu 2.000 de ani si s-a folosit ca un elixir al sanatatii. Mai tarziu a devenit simbolul pasiunii, al puterii si intelepciunii, iar in prezent cercetatorii sunt de parere ca ciocolata poate fi considerata un adevarat tratament naturist pentru inima.

Mayasii au descoperit ca semintele arborelui de cacao, combinate cu bautura, sunt un adevarat elixir al sanatatii. Au fost considerate in scurt timp un simbol al fertilitatii si longevitatii si tocmai de aceea au avut un loc aparte in ceremoniile de nunta, informeaza webmd.com.

Pentru populatia azteca, ciocolata facea parte din alimentatia zilnica, pentru imbunatatirea libidoului. Mai mult, ei considerau ca intelepciunea si puterea sunt principalele beneficii ale consumului regulat de ciocolata, tocmai de aceea era nelipsita din alimentatia lor zilnica.

Europenii au descoperit multiplele beneficii ale ciocolatei in 1519. Cuceritorul Hernan Cortes si armata sa au fost primii europeni care au beneficiat de efectele benefice ale ciocolatei.

Mai tarziu, la curtea regala franceza un nou afrodisiac si-a facut aparitia, iar in scurt timp ciocolata a devenit o adevarata sursa de inspiratie pentru literatura si arta erotica.

Tocmai de aceea, si in prezent, ciocolata este asociata romantismului si iubirii. In 1780, in Barcelona, s-a realizat prima inventie mecanica pentru realizarea ciocolatei, in forma sa de astazi.

A devenit rapid foarte populara in intreaga lume, iar in prezent ciocolata face parte din dieta obligatorie a astronautilor din Statele Unite, pentru ca imbunatateste activitatea cardiaca.

Cercetatorii sunt de parere ca nu exista dovezi clare ale efectului afrodisiac al ciocolatei, dar ea actioneaza asupra imbunatatirii circulatiei sangelui, a glicemiei chiar si reduce riscul diabetului.

Flavonoidele continute au rol antioxidant, care protejeaza organismul impotriva actiunii radicalilor liberi. O dieta cu ciocolata neagra are rolul de a normaliza colesterolul. Grasimile saturate continute si zaharul din ciocolata ajuta la imbunatatirea digestiei si stimularea apetitului pentru cei care vor sa castige in greutate.

Stimuleaza producerea de endorfina si serotonina si tocmai de aceea este un bun tonic. Joaca un rol important in reducerea starilor de anxietate si a stresului. Specialistii sunt de parere insa ca excesele sunt de evitat, tocmai de aceea, daca te hotarasti sa urmezi o astfel de dieta, cere sfatul medicului tau pentru a-ti recomanda tipul si cantitatea necesara organismului tau.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ciocolata beneficii, #dieta ciocolata depresie, #beneficii curative ciocolata , #depresie