Cum tii sub control stresul zilnic?

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 18:04
6071 citiri
Cum tii sub control stresul zilnic?
Foto: Daily Mail

Stresul face parte din viata noastra de zi cu zi si fiecare incercam sa ii facem fata cum putem. Locul de munca, problemele financiare si problemele in viata de cuplu sunt cateva dintre cauzele stresului. Din cauza ca stresul poate duce la depresie si slabeste sistemul imunitar, oamenii incearca sa afle cum sa ii faca fata. Afla si tu.

Cum te descurci cu stresul acasa?

Cel mai important, atunci cand trebuie sa faci fata stresului acasa, este sa stii cum sa te relaxezi, mai ales ca este foarte dificil sa iti destinzi mintea si corpul in astfel de conditii, te sfatuieste Buzzle.

Trebuie sa opresti gandurile negre inainte sa intre in mintea ta. Incepe prin aplicarea unor exercitii de respiratie, deoarece in conditii stresante tinzi sa respiri mai greu. De asemenea, orice fel de exercitiu fizic facut acasa te poate ajuta sa te "eliberezi".

In acelasi timp, poti apela la aromaterapie pentru a diminua tensiunea nervilor si a muschilor.

Cum te descurci cu stresul la facultate?

Atunci cand mergi la facultate ai parte de multe provocari si probleme ce te streseaza. Trebuie sa ai grija sa controlezi stresul inainte ca el sa te controleze pe tine. Cea mai buna metoda de a face fata stresului este sa te odihnesti cat mai bine.

Chiar daca nu iti este somn, incearca totusi sa te odihnesti. Somnul iti va ajuta mintea sa se relaxeze si sa te concentrezi mai bine in orice situatie. De asemenea, in perioasa examenelor este recomandabil sa iti schimbi si obiceiurile alimentare, in cazul in care dieta ta nu este una sanatoasa.

Cum te descurci cu stresul de la locul de munca?

Atunci cand vrei sa te ocupi de multe proiecte in acelasi timp, sansele de a fi stresat cresc foarte mult. Pentru inceput, aranjeaza-ti proiectele in functie de importanta lor. De asemenea, stabileste-ti obiective realiste pentru a evita dezamagirile.

Nu uita ca, din cand in cand, este cazul sa faci pauze pentru a nu te suprasolicita. Indiferent ca pleci intr-o mica vacanta, te uiti la un film, citesti o carte sau pur si simplu meditezi.

Cum te descurci cu stresul dintr-o relatie personala?

Comunicarea este cheia pentru orice relatie sanatoasa, insa anumite momente pot fi chiar stresante, facandu-va sa nu mai va comportati frumos unul cu celalalt. Primul lucru ce trebuie facut este sa discuti cu partenerul orice problema aparuta.

Atunci cand vorbesti despre o problema cu partenerul de viata te vei simti eliberat. Trebuie sa recunosti ca nimeni nu este perfect si trebuie sa accepti si unele defecte ale persoanei de langa tine.

O alta modalitate de a face fata stresului dintr-o relatie personala este sa iti accepti partenerul asa cum este. Daca vrei sa schimbi ceva la el, de ce ai inceput aceasta relatie? Gandeste-te ca daca vei schimba un anumit detaliu este posibil ca persoana aceea sa nu iti mai placa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sfaturi management stres, #sfaturi stres viata zilnica , #depresie