Depresia, tratata cu vitamine?

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 11:46
7853 citiri
Depresia, tratata cu vitamine?

In unele cazuri, tratarea deficientei de Vitamina D poate insemna ameliorarea depresiei si chiar vindecarea acesteia. Asta pentru ca in multe dintre cazuri, depresia apare pe fondul carentei acestei vitamine, dupa cum a aratat un studiu recent.

In cadrul cercetarii, chiar daca de mica anvergura, s-a aratat ca depresia moderata, dar si cea severa sunt ameliorate daca se trateaza deficienta de Vitamina D, relateaza Medical Daily.

Pe parcursul studiului, subiectii de sex feminin au continuat sa isi ia antidepresivele si nu au schimbat nimic in ceea ce priveste mediul si factorii inconjuratori. Singurul fel in care s-a intervenit a fost asupra carentei de Vitamina D.

"Vitamina D are un efect inca nedovedit asupra starii de spirit, iar o deficienta poate exacerba depresia", a declarat dr. Sonal Pathak, endocrinolog la Bayhealth Medical Center, in Dover, Delaware. Daca aceasta legatura va fi confirmata, se poate imbunatati felul in care este tratata depresia in prezent, a mai spus el. In plus, un astfeld e tratament este si cu mult mai ieftin.

Dupa ce au fost testate pentru a se vedea daca au intr-adevar o carenta la nivelul acestei vitamine, femeile au fost trecute pe o cura cu tablete de Vitamina D care a tinut pana la 12 saptamani, timp in care au fost echilibrate din acest punct de vedere.

Chestionarele pe care subiectele le-au completat ulterior au aratat ca aparusera imbunatatiri in starea lor, simptomele depresiei ameliorandu-se. In cazul uneia dintre subiecte s-a ajuns de la depresie "severa" la depresie "blanda", o schimbare notabila. Intr-un alt caz, de la depresie "moderata" s-a ajuns la simptome minime ale afectiunii.

In toate cazurile au fost inregistrare imbunatatiri in starea generala in urma curei cu Vitamina D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#depresie tratament Vitamina D, #carenta Vitamina D depresie, #deficienta Vitamina D efecte, #tratament Vitamian D , #depresie