Evita depresia mancand ceea ce trebuie

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 09:34
3848 citiri
Evita depresia mancand ceea ce trebuie

Tratamentele pentru depresie sunt extrem de complicate, dureaza foarte mult timp, au nevoie de terapie indelungata si chiar medicamente periculoase, ce pot da dependenta.

Cel mai bine este sa previi aceasta afectiune, una dintre cele mai bune modalitati de a face acest lucru fiind atentia la hrana pe care o consumi. Iata ce iti recomanda cei de la Reader's Digest:

1. Asigura-te ca mesele tale contin un complex de carbohidrati echilibrat.

2. Inlatura zaharul ascuns in produsele rafinate si consuma mai degraba fructe proaspete, cereale integrale si iaurt degresat.

3. Diminueaza consumul de cafea, ceai cu multa cafeina, bauturi pe baza de cola si ciocolata neagra, mai ales daca ai tendinta de a face exces in acest sens. In schimb, bea mai multa apa.

4. Consuma mai multa vitamina D, pe care o gasesti in legume, peste, banane, avocado si legume inchise la culoare. Nu uita nici de acidul folic din spanac, broccoli, portocale si varza.

5. Fa schimbari treptate: nu incerca sa schimbi totul dintr-o data, caci nu vei reusi acest lucru pe o perioada indelungata de timp. Mai bine alege in pasi marunti cate o masa a zilei pe care vrei sa o transformi intr-una sanatoasa, continuand pana cand reusesti sa iti schimbi complet stilul de viata.

6. Fa-ti analizele si vezi daca medicul iti recomanda mica doza de multivitamine, care sa suplineasca unele lipsuri.

7. Aminteste-ti ca ceea ce mananci te afecteaza in mod direct. In afara de asta, nu uita sa faci sport cat de des poti, sa eviti excesul de alcool si tutun si sa iti faci timp in fiecare zi sa te relaxezi, chiar daca doar cateva minute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#depresie alimentatie sanatoasa, #prevenire depresie alimente, #depresie sfaturi prevenire, #alimentatie efect depresie , #depresie