Ziare.com

Femeile cu diabet prezinta un risc ridicat de depresie postnatala

de Andreea Ghinea
Vineri, 06 Martie 2009, ora 10:55

   

Femeile cu diabet prezinta un risc ridicat de depresie postnatala
Depresa postnatala este foarte serioasa, de multe ori nediagnosticata, si afecteaza aproximativ 10-12% dintre femeile care au nascut un copil.

Intr-un studiu al oamenilor de stiinta de la Scoala de Medicina Harvard se arata ca femeile cu diabet prezinta peste 50% sanse sa prezinte depresie postnatala in comparatie cu femeile care nu sufera de diabet, informeaza Science Daily.

Unele dintre cauzele acestui tip de depresie pot fi viata personala nefericita, stresul cauzat de anumite evenimente sau lipsa spijinului financiar sau emotional, iar aceste lucruri nu au efect numai asupra mamei, ci au o contributie foarte importanta in dezvoltarea copilului. Un nou studiu demonstreaza ca si diabetul este una dintre cauzele care duc la depresia postnala.

"In timp ce anumite studii au cercetat depresia si diabetul la populatia generala, acesta este primul, din cate stim noi, care urmareste in special femeile insarcinate si cele abia devenite mame", spune Katy Backes Kozhimannil, unul dintre cercetatorii care au participat la studiu.

"Suntem de parere ca aceste descoperiri vor ajuta la indentificarea depresiei postnatale mult mai repede", a continuat Kozhimannil.

Studiul a demonstrat ca 9,6% dintre femeile cu diabet, care nu au prezentat depresie in timpul sarcinii, au inceput sa aiba simptome de depresie postanatala in maximum un an de zile de la nastere, in comparatie cu doar 5,9% dintre femeiele care nu au diabet.

Iar in jur de 55-60% dintre femeile cu diabet au sanse de a suferi de depresie postnatala.

Pentru a investiga posibila legatura intre diabet si depresia postnatala, doctorii au adunat informatii de la 11.024 de mame, care nascusera in perioada iulie 2004 - septembrie 2006.

De peste 25 de ani doctorii sunt contienti ca femeile abia devenite mame prezinta un risc ridicat de depresie, dar cu toate acestea simpotomele sunt greu de identificat. Multe dintre simptome sunt atribuite faptului ca sunt in curs de obisnuinta cu postura de mama.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

top de top si 10 puncte "ziaristului"

+100 corectorului - de la postnatal la postanal e drept ca sunt numai doi-trei centimetri pe teren dar in ziar sunt ani lumina.
Poate totusi cineva corecteaza titlul si-i da un spitz in pix "ziaristului"

 

Ha,ha...

Alt ziarist de 2 lei facut pe spaga la "facultatea de jurnalism", dar care precis se ia si el de soferii-consilieri, parca el ar fi mai breaz.Depresie POST-ANALA adica dupa ce? Ha,Ha...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor