Metode neconventionale de a lupta cu depresia

Marti, 29 Iunie 2010, ora 21:21
5007 citiri
Metode neconventionale de a lupta cu depresia

Indiferent daca este vorba despre un episod temporar de anxietate sau daca ai fost diagnosticat cu depresie, n-ar fi rau sa incluzi aceste strategii simple in rutina ta zilnica, mai ales ca nu au efecte secundare.

Iesi la plimbare sau urca pe bicicleta Un studiu recent realizat de Universitatea Vermint a aratat ca activitatea fizica moderata - in acest caz o plimbare de 20 de minute - imbunatateste starea generala pentru urmatoarele 12 ore, relateaza Parade.

Iesi la soare Soarele actioneaza ca un antidepresiv natural. In plus, dupa cum a demonstrat un studiu in care subiectii au iesit afara, la soare, cat mai mult timp de doua saptamani, si functiile cognitive au fost imbunatatite, comparativ cu cei care statusera mai mult intre patru pereti.

Jocuri video Atat timp cat alegi ceva nonviolent, vei avea numai de castigat. Un studiu recent a aratat ca persoanele deprimate sunt distrase de la propriile ganduri cu conotatii negative, uitand si de indoielile ce altfel pun stapanire pe ele, atunci cand se joaca.

Uita de mancarea procesata O cercetare publicata in British Journal of Psychiatry a aratat ca o dieta ce include multe dulciuri, prajeli, carne procesata, cereale rafinate si lactate grase mareste riscul aparitiei depresiei.

Treci pe dieta mediteraneana Daca crezi ca n-ai ce pune in loc, odata eliminata mancarea procesata, nu uita ca exista varianta mult mai sanatoasa si prietenoasa cu starea ta generala, dieta mediteraneana.

Un studiu realizat in Spania si publicat in Archives of General Psychiatry a aratat ca cei care urmeaza acest regim alimentar bogat in fructe, legume, nuci, cereale integrale, ulei de masline si peste sunt mai putin vulnerabili la depresie.

Chiar daca nu este foarte clara legatura dintre acest tip de alimentatie si starea generala, cei mai multi sunt de parere ca aceasta combinatie de acizi grasi omega 3, grasimi nesaturate, antioxidanti, flavonoide, fitochimicale, precum si folatii si alte vitamine din complexul B protejeaza de depresie.

Unul dintre colegii lui Radu Drăgușin a fost în depresie. Cine i-a salvat viața starului de la Tottenham
Unul dintre colegii lui Radu Drăgușin a fost în depresie. Cine i-a salvat viața starului de la Tottenham
Atacantul echipei Tottenham şi internaţionalul brazilian Richarlison a vorbit la ESPN despre depresia profundă prin care a trecut în 2023. Colegul lui Radu Drăgușin le-a recomandat tuturor...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#depresie, #tratare naturala depresie, #depresie alimentatie, #depresie regim alimentar, #depresie sport, #depresie jocuri video , #depresie