Obiceiuri mici care te pot face fericita

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 20:34
2732 citiri
Obiceiuri mici care te pot face fericita

Ai o multime de probleme si te simti coplesita de ele, nu mai reusesti sa vezi si partea plina a paharului si te surprinzi tot timpul trista si lipsita de viata si nu stii ce sa faci ca sa imbunatatesti aceasta situatie?

Totul incepe cu cativa pasi marunti, care treptat te vor face sa vezi ca ai de ce sa fii fericita. Spre exemplu, poti incepe ziua intr-un mod sanatos, band o cana de ceai verde. Apoi, pe parcursul zilei, mai gusti din cand in cand din licoarea magica. Potrivit Prevention, persoanele care beau 4 cani pe zi au cu 44% mai putine sanse sa fie deprimate fata de restul. Aminoacidul teanina este cel care iti cultiva buna dispozitie, caci incurajeaza creierul sa produca serotonina.

La pranz, in jurul orei 12:30, este timpul sa servesti inca o masa care sa te ajute la detoxifiere, alcautita din cat mai multe fructe si vegetale, asta pe langa peste si cereale integrale. Limiteaza consumul de prajeli, zahar sau alimente procesate. Femeile care respecta aceste reguli au cele mai mici riscuri de a suferi de depresie, dupa cum arata un studiu australian.

Pe la ora 4:00 sau 5:00, cand iesi de la serviciu, incearca sa faci o plimbare in pas grabit pentru a elibera endorfine. Chiar si o repriza scurta, de 20 de minute, iti poate creste starea de spirit pentru urmatoarele 12 ore.

Pe la 7:00 seara ai grija sa servesti cina, din care nu trebuie sa lipseasca alimentele ce contin fier. Pentru a fi sigur de acest lucru, poti lua suplimente, 18 mg fiind suficiente, spre exemplu, daca esti la premenopauza, caci 16% dintre femeile acestei grupe de varsta au deficienta.

Pe la 9:00 sau 10:00 seara, inainte de culcare, scrie pe un carnetel 3 lucruri care au mers bine in ziua ce tocmai s-a incheiat, indiferent cat de minore ti s-ar parea. 39% dintre persoane spun ca statul seara cu familia este cel mai bun lucru posibil. In acest fel, nu vei trece cu vederea lucrurile bune, asa cum se intampla uneori, si vei avea mai multe motive de fericire.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#obiceiuri evitare depresie, #depresie prevenire, #obiceiuri sanatoase, #obiceiuri bune sanatate , #depresie
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Lucruri mici care pot face femeile fericite