Ziare.com

Tinerii devin depresivi, din cauza crizei economice

Sambata, 14 August 2010, ora 21:35

   

Tinerii devin depresivi, din cauza crizei economice
Din ce in ce mai multi tineri romani sunt afectati de depresie, tulburari de somn si de alimentatie, din cauza crizei, sustin specialistii.

De asemenea, atat tinerii cat si persoanele mai in varsta au atacuri de panica, relateaza Adevarul.

"Angoasa existentiala este principala forma de manifestare la situatia de criza. Pana la depresie nu e deloc drum lung. Avem tot mai multe cazuri de tineri care nu mai interactioneaza cu ceilalti", a explicat psihologul Hannibal Dumitrascu.

In timpul crizelor economice, oamenii primesc tot felul de informatii contradictorii si nu reusesc sa ia decizii clare, ajungand sa nu mai aiba un comportament constant, instaurandu-se o stare de incertitudine, potrivit si psihologului Mihaela Sahlean, din cadrul clinicii Medlife.

In plus, problemele de ordin psihologic se pot manifesta si prin alergi sau boli ale stomacului si pot conduce la infarct.

Totusi, specialistii spun ca aceste stari nu sunt cauzate exlusiv de factori externi, ci si de cei interni, de natura fiecarei persoane in parte, fiind recomandata vizita la medic, indiferent de motivul aparitiei problemei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1662 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"...in timpul crizelor economice, oamenii primesc tot felul de informatii contradictorii si nu reusesc sa ia decizii clare.."

Fraza pilon a intregului articol. De ce nu se spune CINE sunt responsabili de aceste crize economice si CINE propaga aceste informatii contradictorii ?! Sunt aceiasi care controleaza finantele si corporatiile, iar prin intermediul lor, mass-media. Cei asupra carora atragea atentia genialul Thomas Jefferson, unul dintre parintii Constitutiei Americane si al III-lea Presedinte al US. Cine i-a ascultat pe Gerald Celente, Max Keiser, Bob Chapman, Jim Rogers, Marc Faber, Ron Paul, Adrian Salbuchi & Co., stiu nu numai ce se intampla, la nivel mondial si mai ales, DE CE, dar si faptul ca tanara generatie constituie in sine un PARADOX ! Niciodata in istoria omenirii o generatie nu a avut asa acces la informatie, prin intermediul internetului ( atat de usor si la o asemenea scara ), dar, in acelasi timp, niciodata o generatie nu a fost mai slab pregatita ( nu vreau sa-i jignesc, de aceea nu folosesc epitetele care se cuvin ). Cu ' myspace ' si ' facebook ', cu ' American idol ' si ' America got talent ' ( preluate, sub alte denumiri, de mai toate tarile, inclusiv, ori mai ales, Romania ), tineret ( ' mandria tarii ' ) nu stie geografie, istorie, ori biologie si chimie ( ca de filozofie si alte asemenea, n-are rost sa mai vorbim ). Nu stiu de unde vin, cine sunt si incotro se indreapta...Sa mai reamintesc ce au spus inaintasii ?! " CINE UITA, NU MERITA '...Ori : " UN POPOR CARE NU-SI CUNOASTE PROPRIA ISTORIE, ESTE UN POPOR FARA VIITOR "...Si atunci se naste intrebarea: daca astazi, cand unii dintre noi, ca indivizi si ca generatii, am facut scoala care am facut-o, am calcat pragurile bibliotecilor si am dat examene ' pe bune ', traim cum traim si avem conducatorii pe care-i avem, CE VOR AVEA EI, TINERII ?! Am spus si o repet: civilizatiile materialiste nu au nici un viitor ! Doar cele spirituale vor supravietui, vor dainui. Dar, poate exista spiritualitate fara dragoste de carte ?! Poate veni salvarea unei natiuni, si chiar a intregii omeniri, de la altcineva, decat de la niste intelectuali de rasa ?! Sunt absolut convins ca NU ! PS: trebuie sa fie tare amuzant pentru cei care conduc din umbra lumea ( the establishment ), cand vad ca poporenii ( mai ales tineretul ) nu numai ca se comporta ca o turma, dar arata pe zi ce trec, ca o turma: cu belciuge in nas si sprancene, cu tatuaje si toate cele, ce tin de falsa emancipare si gresit inteleasa personalitate. Mai rau, este stimulata homosexualitatea si incestul ( cati s-au intrebat, DE CE si sub presiunile CUI, a fost scos delictul de incest, din Codul Penal Roman ?! ), este stimulat ateismul...CINE PROFITA DIN ASTA ?...Pai, " ei nu STIE ", maica, ca " E " confuzi si " ARE " migrene si stress !!!

 

DESIGUR DOMNULE DICK-DUBYA...

Domnule...
Imi permit sa comentez si sa confirm spusele domniei voastre pentru ca da,generatia cu belcuige [in nas,pleoape,buuuuze...] platesc tribut prostiei intruchipate,instinctului primar fara sa gandeaasca putin! Da,generatia debila si avida a pierdut pariul cu tot ceea ce este uman si lupta pentru folosul imediat si propriu fara a vedea si fiinta de langa el!Cine controleaza finantele lumii si in consecinta cine a creat criza? Finantele mondiale sunt controlate de evrei in special dar si de societatea oculta formata din cei mai bogati oameni ai lumii care doresc sa formeze un Nou Guvern Mondial cu sediul la Wahington.Printre altele ce implica platforma program al noului guvern care nu este de ieri de azi:
cp.
1) Abolirea monarhiei si a oricarei puteri ordonate;
2) Abolirea proprietatii private;
3) Abolirea mostenitorilor;
4) Abolirea patriotismului;
5) Abolirea familiei (a casniciei si instruirea in comun a copiilor);
6) Abolirea religiilor teiste
Ei isi doresc ca omul dupa ce va fi decimat in mare parte sa fie sclavul lor si nimic mai mult![este mult de explicat]Deci cine a creat criza? Nimeni altii decat aceasta grupare hada cu fata de monstru! Criza nu se va sfarsi pana cand nu se va ajunge unde trebuie! George Soros, despre actuala criza:
cp.“As putea declara in mod oficial că aceasta este o criză care se diferentiază in mod categoric de celelalte, este cea mai mare criză cu care ne-am confruntat pană acum si cu sigurantă va avea repercusiuni de lungă durată. Este finalul unei ere si se vor intampla multe transformări. Cei care se asteaptă să isi reia afacerile ca pană acum este clar că nu inteleg ce se intamplă“.Ce parere aveti?Deci totul este calculat!
Referitor la guvernul mondial:
James Paul Warburg, declaratie in fata Senatului SUA pe 7 Feb. 1950:
cp.“Vom avea un Guvern Mondial, fie ca ne place, fie ca nu ne place. Singura intrebare este daca acest Guvern Mondial va fi adoptat prin cucerire sau prin accept“....
Deci avem acces la informatie dar asta si dauneaza daca nu sti sa te stapanesti! Suneme liberi dar asta se vede unde duce! A disparut dragostea si in schimb a aparut ura ridicata la rang de presupusa calitate morala,frustrarea,diferentele dintre clase,promovarea omului cu cultura rudimentara ,afisarea lui pe primele pagini...Pana acum religia era un pilon trainic al moralitatii dar acum ateismul si marlania tinde sa ii ia locul cu brio! Extraordinar! Curat murdar! Se poate pune in balanta societatea din secolul 19 cu cea de acum? Ma refer la caracter! Niciodata! Deci vestile sunt proaste si mergem din rau in mai rau!
Cu bine domnule!
ps: aveti nota maxima.
Cu stima ,
G.FISCHER.

Am mai sous-o, si repet:

"Neprihãnirea inaltã pe un popor, dar pãcatul este rusinea popoarelor." (Proverbe 14:34 )

Erata

In loc de "Am mai sous-o",
cititi va rog "Am mai spus-o"!

Nu va mai impotriviti si alungati pe Dumnezeu din inima, familie, societate, ca numai de la El vine salvarea

1.
Dick-Dubya: "Dar, poate exista spiritualitate fara dragoste de carte ?!"
- Ceea ce numesti tu "spiritualitate" sunt numai simple cunostiinte date omului de catre om.
"Spiritualitate" fara credinta si dragoste de Dumnezeu, NU exista.

2.
Dick-Dubya: "Poate veni salvarea unei natiuni, si chiar a intregii omeniri, de la altcineva, decat de la niste intelectuali de rasa ?! "
- DA. De la Dumnezeu.

"Un om care se impotriveste tuturor mustrarilor, va fi zdrobit deodata si fara leac"


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor