Totul despre schimbarile bruste ale dispozitiei - Sfatul specialistului

Duminica, 20 Ianuarie 2013, ora 16:54
14894 citiri
Totul despre schimbarile bruste ale dispozitiei - Sfatul specialistului

Schimbarile bruste de dispozitie afecteaza din ce in ce mai multe persoane, iar asta se intampla din cauza stresului, a programului foarte incarcat, lipsei relaxarii si a problemelor financiare.

In acelasi timp, poate sa fie vorba si de dereglari hormonale si depresii, dupa cum afirma pentru Ziare.com dr. Nelu Bulacu.

Important este sa se ia masuri impotriva acestor dereglari cat mai repede cu putinta, chiar daca ele nu par sa provoace probleme prea mari. Lasate netratate, schimbarile bruste de dispozitie pot duce la un comportament maniacal, care sa distruga viata sociala, sa creeze probleme la locul de munca si sa duca la excluderea din societate.

Episoade maniacale din cauza sindromului premenstrual

In aceasta perioada a lunii, valorile hormonale se dezechilibreaza , ducand la episoade de furie necontrolata sau tristete nejustificata.

Menopauza

Menopauza actioneaza asupra psihicului in acelasi fel in care o face si sindromul premenstrual, numai ca aceasta dureaza ani de zile. Sunt indicate tratamente de terapie hormonala, care sa faca femeia sa treaca mai usor peste schimbarile care se intampla cu corpul ei si sa ii mentina un echilibru in ceea ce priveste starea de spirit.

Depresia

Depresia poate sa duca la episoade maniacale, atunci cand persoana este fie extrem de suparata, trista, abatuta, sau furioasa. In acelasi timp, poate sa apara o stare de exuberanta, de fericire extrema, toate grijile sa dispara si, din prea multa euforie, sa aiba un comportament care sa ii provoace probleme.

De exemplu, se poate intampla ca persoana cu pricina sa nu se mai duca la serviciu, din cauza ca nu-si mai da seama de repercusiunile pe care le poate avea acest lucru asupra viitorului sau. De asemenea, poate sa goleasca conturile cu economii si sa plece intr-o excursie de "relaxare", tot fara sa se gandeasca la consecinte.

Bineinteles, aceste fapte sunt urmate de probleme, care vor duce la alta stare de spirit a pacientului, una extrem de inchistata, plina de manie si tristete.

Solutii

Problema trebuie tratata cu cea mai mare seriozitate consultat un psiholog sau chiar psihiatru si trebuie administrate antidepresive, antipsihotice si alte medicamente care sa duca la o stare de spirit echilibrata.

In acelasi timp, este recomandat sportul, care va creste nivelul de serotonina, si, prin urmare, buna dispozitie, atunci cand starea de spirit este extrem de scazuta, sau va mai lua din energie in caz contrar.

De asemenea sedintele de meditatie sunt bune, ajutandu-te sa te intelegi mai bine, sa iti gasesti echilibrul si sa intelegi ce doresti de la viata, fara sa cazi in extreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, ironic cu Rareș Bogdan, după ce a glumit că a fost ofertat să candideze la Londra, Paris și Madrid: „Zic să fim mai serioși”
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a lansat luni, 22 aprilie, o serie de ironii la adresa prim-vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, după ce liberalul, întrebat despre o...
Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile parlamentare au avizat pozitiv candidații PSD, PNL și UDMR la Consiliul Concurenței. Ce s-a întâmplat cu candidaturile USR și AUR
Comisiile juridice şi economice din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, luni, 22 aprilie, candidaturile propuse de PSD, PNL, UDMR și de către premierul Marcel Ciolacu, pentru...
#schimbari bruste dispozitie cauze, #sindrom depresiv maniacal, #schimbari dispozitie cauze hormonale , #depresie