Alimente pentru detoxifierea organismului

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 09:16
7782 citiri
Alimente pentru detoxifierea organismului

Orice plan de detoxifiere presupune o curatare a organismului de chimicale, pesticide si alte elemente poluante atat de frecvente in viata de zi cu zi. O dieta bazata pe produse integrale, neprocesate, iti va asigura maximul de energie si sanatate.

Este bine sa te canalizezi pe fructe si legume, incluzand insa si proteine, pentru a mentine masa musculara si regenerarea celulara. Desi trebuie limitat consumul de carne rosie, oua si produse lactate, potrivit Livestrong, exista destule variante din care poti alege.

Cerealele

Majoritatea cerealelor nu sunt o sursa completa de proteine, ceea ce inseamna ca nu ofera cantitatea esentiala de aminoacizi. Singura exceptie o constituie quinoa, care are 8 grame de proteine la fiecare cana de cereale fierte. Celelalte, precum orezul brun, ovazul, hrisca sau meiul vor fi complete doar consumate cu fasole sau mazare.

Proteinele de origine animala

In timp ce multi oameni ce vor sa se detoxifice opteaza pentru o alimentatie vegetariana, altii includ in dieta peste, carne organica de pui, miel si vanat. Cand cumperi peste, alege-l pe cel crescut in libertate si ai grija ca orice carne achizitionezi sa nu contina hormoni, solutie salina sau coloranti.

Proteine vegetale

Fasolea uscata este extrem de buna pentru obtinerea fibrelor in cadrul programului de detoxifiere. Lintea si mazarea sunt si ele bune, dar evita conservele si opteaza pentru produsele consumate proaspete. Spirulina, o vegetala marina, este inclusa adeseori in acest program.

Nucile si semintele

Nucile si migdalele sunt o sursa ideala pentru grasimi sanatoase si proteine. Consuma-le proaspete si fara aditivi sau sare. Semintele de dovleac, susan sau floarea-soarelui iti ofera magneziu si fibre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#alimente detoxifiere, #alimente detoxifiere organism, #metode detoxifiere, #detoxifiere sfaturi, #detoxifiere alimente recomandate, #cura detoxifiere , #detoxifiere