Ce sa eviti cand vrei sa-ti detoxifici organismul

Luni, 29 Iulie 2013, ora 20:01
6525 citiri
Ce sa eviti cand vrei sa-ti detoxifici organismul
Foto: bucuriebunastarehrisca.blogspot.com

Printre tendintele actuale in domeniul sanatatii se numara detoxifierea organismului. Specialistii ne avertizeaza ca aceasta practica nu functioneaza pentru toti la fel si poate avea chiar unele efecte adverse. Cel mai bine este sa gasim ingredientele si metodele adecvate propriului organism.

Detoxifierea, o necesitate?

Incercarea de a-ti detoxifia organismul nu trebuie sa fie determinata doar de faptul ca tot mai multi oameni recurg la o asemenea metoda, doar pentru ca ea este la moda. In cazul unora, detoxifierea are un efect pozitiv, insa la altii se constata probleme precum iritabilitatea, depresia, o stare generala proasta, constipatia si consumul excesiv de mancare ulterior, scrie ABC News.

Alege cea mai buna metoda

Nu exista o definitie si metoda standard care poate fi aplicata pentru toti. Pentru unii, detoxifierea se poate face cu ajutorul unor sucuri naturale, iar pentru altii ea poate insemna reducerea consumului de cafea, alcool, mancaruri procesate, zahar, gluten, alergeni des intalniti si proteine animale.

Unele regimuri alimentare foarte stricte sunt extrem de populare, insa oamenii pot alege la fel de bine fructe si legume, fara a se limita doar la consumul unor sucuri naturale.

Atentie la activitatea fizica!

Purificarea organismului inseamna a pune capat unei alimentatii nerationale si dezorganizate, ceea ce poate insemna un impuls binevenit pentru propriul metabolism. Daca urmezi o dieta speciala de detoxifiere, sportul nu ar fi o alegere tocmai buna intr-o asemenea situatie.

Daca faci sport, nu uita ca alimentele pe care le consumi pentru detoxifiere nu iti pot oferi energia necesara. Intr-o asemenea situatie te poti simti obosit, confuz si poti avea senzatia de greata. Masa musculara ar putea avea, de asemenea, de suferit, ceea ce poate duce la un risc mai mare de a suferi leziuni si la un metabolism dereglat.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#cura detoxificere sucuri fructe legume, #cura detoxifiere efecte secundare, #cura detoxifiere adaptata, #cura detoxifiere efecte adverse , #detoxifiere