Cum sa-ti detoxifiezi organismul intr-un mod sanatos

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 09:31
5521 citiri
Cum sa-ti detoxifiezi organismul intr-un mod sanatos
shine

In timpul Sarbatorilor de iarna, cele mai multe persoane fac ceva excese alimentare si, mai ales din pricina produselor traditionale ale romanilor, care sunt destul de grele deoarece sunt bogate in grasimi saturate, corpul are de suferit. Te poti simti balonat, obosit si mai greu decat de obicei.

Daca vrei sa iti mai cureti organismul, nu trebuie sa urmezi diete de detoxifiere, care sunt drastice de regula si nici foarte sanatoase, pentru ca te priveaza de o mare parte din nutrientii necesari, ci poti sa tii cont de urmatoarele sfaturi, evidentiate de Shine.

1. Redu cantitatile de zahar si sare consumate

In special daca te simti balonat, consuma mai putin zahar, mai putini carbohidrati rafinati si mai putina sare. Acesta este primul pas pe care il poti face pentru a-ti reveni. Consuma substantele si alimentele mentionate in cantitati reduse timp de cel putin trei zile.

2. Mananca mai multe legume si fructe

Straduieste-te sa consumi 7-12 portii de legume si fructe pe zi (o portie inseamna nu mai mult de o cescuta), pentru a oferi organismului un plus de vitamine si nutrienti si pentru a-l ajuta sa elimine toxinele. De asemenea, este bine sa incerci sa mananci fructe si legume cat mai variate, pentru a beneficia de cat mai multe minerale si vitamine care ti-au lipsit cel mai probabil in perioada sarbatorilor.

3. Evita sa faci exercitii fizice in mod excesiv

Dupa ce s-au indestulat cu diverse feluri de mancare grele, multe persoane au tendinta de a face exercitii fizice pana la epuizare, insa aceasta cale nu este chiar cea mai buna. Decat sa faci febra musculara care sa te impiedice sa mai faci efort fizic cateva zile la rand, mai bine cresti treptat intensitatea.

4. Bea multa apa

Hidratarea este de-a dreptul esentiala atunci cand este vorba de detoxifiere, deoarece ajuta la eliminarea toxinelor. Bea apa pe tot parcursul zilei, incercand sa consumi cel putin doi litri zilnic.

5. Ignora cantarul timp de cateva zile

Din cauza preparatelor gustoase care sunt de regula bogate in zahar, sare si grasimi, este posibil sa mai fi pus un kilogram-doua in plus, poate chiar mai mult, in cele cateva zile de vacanta. Insa, in loc sa vezi pe cantar cat anume ai luat in greutate si sa te demoralizezi, mai bine respecti sfaturile de mai sus si te cantaresti dupa aproximativ o saptamana, cand vei avea cel mai probabil acelasi numar de kilograme ca inainte de sarbatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#detoxifiere sarbatori, #cura detoxifiere, #reguli detoxifiere, #reguli sanatoase detoxifiere , #detoxifiere