Cura de detoxifiere dupa masa de Craciun

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 07:07
12298 citiri
Cura de detoxifiere dupa masa de Craciun

De Craciun, indiferent cat de sanatos ai incerca sa mananci, este imposibil sa nu exagerezi putin, fie cu mancarea grasa, fie cu dulciurile.

In plus, zilele astea nici nu prea ai mai facut miscare, si mai degraba ai ales sa iti petreci timpul cu familia si prietenii, in jurul bradului si prin bucatarie.

Daca vrei sa arati perfect de revelion, dar si sa iti menajezi sanatatea, este bine ca in aceste putine zile pana cand se termina anul, sa incerci o mica detoxifiere. Iata ce iti recomanda doctorul Bogdan Macadon:

1. Lamaile sunt foarte bune pentru detoxifierea organismului, asa ca un pas foarte simplu pe care poti sa il faci este sa pui in fiecare pahar de apa pe care il bei cate putina zeama de lamaie, proaspat stoarsa. In afara de eliminarea reziduurilor, vitamina C te apara si de raceli, intarindu-ti sistemul imunitar, astfel incat te asiguri ca nu te prinde Anul Nou racit.

2. Rodiile sunt fructe excelente pe timp de iarna, avand foarte multa vitamina C, A si E. Acestea ajuta la o mai buna transportare a oxigenului prin corp si te vor ajuta sa ai o piele stralucitoare, astfel incat sa arati perfect intr-o tinuta decoltata.

3. Indiferent de cat de multa carne ai manca, nu uita sa o insotetsi mereu cu salata, din care sa nu lipseasca salata verde, spanacul si alte verdeturi. Acestea ajuta digestia si astfel toxinele nu au timp sa se depuna.

4. Nu uita de piele si de faptul ca multe toxine sunt eliminate prin aceasta. Intre Craciun si Anul Nou, este bine sa faci miscare, iar pentru a te asigura ca scoti cat mai multe elemente nocive din organism cu ajutorul transpiratiei, curata-ti pielea moarta.

Foloseste un burete abraziv si, fie ca o faci la dus sau chiar pe pielea uscata, curata toate celulele moarte. Aplica apoi o crema hidratanta, hranitoare, astfel incat pielea sa nu ramana vulnerabila in fata frigului.

5. Consuma alimente cu gust amarui. Acestea stimuleaza organismul sa produca o detoxifiere mai rapida, ficatul functionand mai bine. Sunt eliberati hormonii necesari pentru ca bila sa fie produsa in mod corect.

6. Cele 3-4 zile dintre cele doua sarbatori, renunta la zahar. Acesta este incredibil de periculos, ducand la inflamari ale vaselor de sange si organelor si permitand toxinelor sa se ascunda in celule si sa ramana acolo, fiind foarte greu de eliminat.

7. Ca gustari, in loc de chips-uri si alte mancaruri sitetice, alege alune braziliene si nuci, care au grasimi sanatoase si previn inflamatiile.

8. Nu uita de puterea ceaiului verde si a celui alb, care au incredibil de multi antioxidanti si ajuta corpul sa se elibereze de substantele nocive.

9. Ceaiul de papadie are si el proprietati antioxidante, dar si efect diuretic, astfel incat grabeste eliminarea toxinelor de catre organism. In plus, contine vitaminele A, C si D.

10. Merele si grepfrutul au multa vitamina C, de asemenea.

11. Morcovii, varza, ceapa, conopida, napii si, in general, toate fructele si legumele, sunt un cocteil de vitamine si antioxidanti, asa ca nu te da in laturi de a le consuma.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#detoxifiere dupa Craciun, #detoxifiere organism sarbatori, #alimente bune detoxifiere organism , #detoxifiere