Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Reguli de urmat in orice dieta de detoxifiere

Luni, 07 Mai 2012, ora 17:05
5859 citiri
Reguli de urmat in orice dieta de detoxifiere
Foto: Arhiva

Femeile recurg adesea la dietele pentru detoxifiere. Respectate pentru intrvale scurte de timp, dietele de detoxifiere pot aduce reale beneficii: elimini mai multe toxine, te purifici din interior, slabesti si dai stralucire pielii.

Pentru reusita dietelor de detoxifiere este esential sa respecti cateva reguli. Prima, si foarte importanta, este eliminarea alcoolului din alimentatie. Intr-o dieta de detoxifiere alcoolul este complet interzis, fiind o sursa majora de radicali liberi, scrie doctissimo.fr .

Baza alimentatiei trebuie sa fie reprezentata de fructe si legume, aliati in orice cura de detoxifiere. Consuma fructe si legume la toate mesele. Gustarile trebuie sa contina si ele un fruct sau legume crude pe toata perioada unei diete de detoxifiere.

O dieta de detoxifiere nu inseamna o dieta vegetariana, dar reducerea cantitatii de carne din alimentatie, si mai ales a carnii rosii, este benefica. O singura masa pe zi care sa contina carne este suficienta.

Consuma alimente bogate in probiotice. Acestea stimuleaza tranzitul intestinal, intretin buna functionare a florei intestinale si elimina bateriile nocive. Lactatele fermentate sunt principala sursa.

Apa are rolul esential de a interveni in procesul de eliminare al toxinelor. Un organism insuficient hidratat este incapabil sa elimine toxinele, chiar daca respecti toate celelalte regului in dieta de detoxifiere. Este obligatoriu sa bei cel putin 1,5 litri de lichide pe zi.

In cursul unei diete de detoxifiere este necesar un aport sanatos de grasimi vegetale si de grasimi sanatoase, bogate in omega 3. Asta inseamna avocado, peste, nuci, uleiuri vegetale.

O dieta de detoxifiere eficienta implica, obligatoriu, reducerea numarului de calorii. Cel mai bine este ca aportul caloric zilnic sa scada cu 300-500 de calorii, chiar daca nu ai neaparata nevoie de o dieta pentru scaderea in greutate.

Consuma supe de zarzavat. Este cea mai buna si usoara cale de detoxifere. In plus este cea mai buna perioada pentru a te incarca cu minerale si vitamine.

Redu aportul de zahar si sare. Zaharul face parte din categoria alimentelor care te imbatranesc, care produc radicali liberi. Inlocuieste zaharul rafinat cu indulcitori naturali, cum este mierea sau siropul de artar. La fel de daunator este si excesul de sare, care trebuie evitat in perioadele de detoxifiere.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#dieta detoxifiere, #detoxifiere sfaturi, #reguli detoxifiere , #detoxifiere