Adevarul despre indulcitori. De fapt, ingrasa sau nu?

Vineri, 27 Decembrie 2019, ora 10:44
9275 citiri
Adevarul despre indulcitori. De fapt, ingrasa sau nu?
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Numai in SUA e o industrie de 2,2 miliarde de dolari bazata pe indulcitori, folositi fie de persoanele care sufera de diabet de tip 2, fie de catre cele care se tem sa nu ajunga la acest diagnostic.

Un studiu recent arata insa ca persoanele care folosesc astfel de indulcitori risca sa ia mai mult in greutate decat restul, arata Medical Xpress.

In ultimii 20 de ani, s-a observat ca cei foarte tineri folosesc asa ceva cu 200% mai mult decat generatiile anterioare. In randul adultilor, indulcitorii sunt cu 54% mai prezenti, mai arata studiul.

Cercetarea, realizata in SUA pe peste 5.000 de adulti, timp de peste 7 ani, a aratat ca persoanele care au consumat mari cantitiati de indulcitori au castigat mai mult in greutate decat cele care au folosit zahar.

Concluzia cercetatorilor americani in urma studiului a fost ca se schimba flora bacteriana din intestine, ceea de duce la luarea in greutate si la cresterea riscului de diabet de tip 2.

Citeste si Dovada ca un indulcitor hraneste cancerul

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#indlcitori sanatate, #indlcitori diabet, #indlcitori studii , #diabet