Ziare.com

Cauze ale accidentului vascular cerebral - cum poti sa reduci riscul

Vineri, 19 Iulie 2013, ora 15:22

   

Cauze ale accidentului vascular cerebral - cum poti sa reduci riscul
Oamenii de stiinta au facut un studiu in care au urmarit modul in care exercitiile fizice reduc riscul de accident vascular cerebral. Sportul aduce numeroase beneficii corpului nostru, printre care si reducerea acestui risc, afirma expertii in domeniu.

Conform articolului publicat in revista de specialitate "Stroke", activitatea fizica ne poate feri de o asemenea problema, scrie Science Daily. Specialistii americani de la universitatea din Alabama au studiat 27.000 de persoane care nu au facut accident vascular cerebral.

Ei au urmarit subiectii acestui studiu pe o perioada de timp medie de 5,7 ani. Astfel, lipsa activitatii fizice inseamna o crestere cu 20% a riscului de a face accident vascular cerebral.

Oamenii care au spus ca fac sport de cel putin patru ori pe saptamana au prezentat un risc mai mic de a face accident vascular cerebral.

Relatia directa dintre sport si reducerea riscului de accident vascular cerebral a fost clara doar in cazul barbatilor, nu si in cazul femeilor.

Diabetul si hipertensiunea, principalii factori

Efectul pozitiv al activitatii fizice se face simtit prin actiunea asupra unor alti factori care duc la accident vascular cerebral. Acestia sunt diabetul si hipertensiunea arteriala, spune Virginia Howard, profesoara de epidemiologie si coordoatoarea acestui studiu.

Totusi, expertii tin sa precizeze ca informatiile lor se bazeaza pe ceea ce au declarat oamenii in legatura cu activitatea lor fizica, in acest caz existand riscul lipsei de acuratete a informatiilor obtinute.

Studiile din viitor trebuie concentrate si asupra monitorizarii frecventei cardiace, a intensitatii si a duratei exercitiilor fizice executate de participantii la studiu, considera specialistii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3027 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor