Ziare.com

Diabetul de tip 2 poate disparea - Vezi in ce conditii

de Anca Serghescu
Vineri, 24 Iunie 2011, ora 11:29

   

Diabetul de tip 2 poate disparea - Vezi in ce conditii
O dieta extrema, din punct de vedere caloric, poate face ca diabetul sa intre in regres. Mai precis, adoptarea unei diete extrem de restrictive din punct de vedere caloric poate face ca boala sa dispara, cu conditia ca diagnosticul sa fie recent.

In cazul pacientilor la care boala este in stadiu incipient, limitarea la 600 de calorii pe zi poate insemna vindecarea, se mentioneaza intr-un studiu publicat in jurnalul Diabetologia, citat de BBC. Cercetatorii de la Universitatea Newcastle au aratat ca o astfel de alimentatie reduce nivelul de grasime din pancreas si ficat, ceea ce ajuta ca productia de insulina sa se intoarca la normal.

In cadrul studiului, 7 din 11 persoane monitorizate, care au urmat o astfel de dieta, au scapat de diabet in 3 luni. Mai este nevoie insa de studii pentru a se vedea daca rezultatul este unul permanent.

Cei monitorizati si-au limitat drastic caloriile, consumand numai bauturi dietetice si anumite legume timp de doua luni. Dupa numai o saptamana, s-a observat ca nivelul de zahar din sange, masurat dimineata, ajunsese la normal. Si nivelul de grasime din pancreas scazuse de la 8%, un nivel mare, la 6%, un nivel aproape de normal.

La trei luni de la terminareav dietei, cand participantii la studiu se intorsesera la dieta lor nomala, majoritatea covarsitoare nu mai sufereau de diabet.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12242 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor