Ziare.com

Esti stresat la serviciu? Ce boala risti sa faci

Marti, 19 August 2014, ora 08:08

   

Esti stresat la serviciu? Ce boala risti sa faci
Persoanele stresate la locul de munca au un risc mai mare de a face diabet de tip 2, este concluzia unei cercetari recente.

Stresul la serviciu creste cu pana la 45% probabilitatea de aparitie a diabetului de tip 2, inclusiv la persoanele cu greutate normala, anunta Daily Mail.

Concluzia apartine oamenilor de stiinta de la Institutul de Epidemiologie din Munchen, care au monitorizat 5.337 de persoane, barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 29 si 66 de ani.

De-a lungul celor 12 ani cat a durat studiul, aproape 300 de persoane au facut diabet de tip 2. Specialistii au luat in calcul factori precum indicele de masa corporala (IMC) si istoricul familial de boala, dar au tinut cont si de nivelul de stres de la locul de munca.

Voluntarii care erau stresati la serviciu au avut un risc cu 45% mai mare de a face diabet de tip 2. Studiul aparut in publicatia "Psychosomatic Medicine" a aratat ca inclusiv persoanele cu un IMC normal dar stresate la serviciu erau mai expuse imbolnavirii. In mod normal, un IMC mai mare de 30 este considerat factor de risc pentru diabet.

Cercetarea a mai aratat si ca una din cinci persoane este stresata la serviciu. Oamenii de stiinta cred ca este posibil ca hormonii stresului sa perturbe metabolismul glucozei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2551 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor