O zi de post negru face bine organismului

Marti, 05 Aprilie 2011, ora 11:07
6007 citiri
O zi de post negru face bine organismului

Cercetatorii americani au confirmat ceea ce alte popoare stiau deja, respectiv ca o zi de post negru face mai mult bine decat rau organismului. Mai precis, un studiu a aratat ca o astfel de zi, in care se bea doar apa, micsoreaza riscul bolilor de inima si al aparitiei diabetului.

In cadrul unui studiu, mai multi voluntari au tinut post negru timp de 24 de ore, ceea ce s-a dovedit a incuraja arderea celulelor grase. S-a observat ca cei care bausera doar apa in acest rastimp aveau arterele mult mai curate, comparativ cu cei care isi respectasera programul normal de masa.

In plus, s-a dovedit ca o astfel de zi de post, din cand in cand, injumatateste riscul de diabet, au stabilit cercetatorii americani, citati de Daily Mail.

Pentru a se asigura ca rezultatele sunt concludente si ca cei care au tinut post, beneficiind de pe urma acestuia, nu au si un stil de viata mai sanatos in general, a mai fost realizat un studiu similar, pe un alt lot de voluntari, concluziile fiind similare. Testele au aratat ca postul face ca in organism sa fie secretat un hormon de crestere care grabeste metabolismul si duce la arderea grasimilor.

Postul a facut ca nivelul colesterolului sa creasca in prima faza, dar ulterior sa se reintoarca la normal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#post beneficii, #post sanatate, #post negru, #prevenire diabet, #prevenire boli inima , #diabet