Obiceiuri alimentare care te feresc de diabet

Joi, 15 Martie 2012, ora 07:43
9379 citiri
Obiceiuri alimentare care te feresc de diabet

Atunci cand iti este foame, este usor sa te lasi dus de val si sa iti umpli farfuria cu ce mancare gasesti mai repede prin frigider, fara sa te gandesti daca aceasta este buna sau nu pentru sanatatea ta.

Daca vrei sa eviti bolile de inima, diabetul si alte afectiuni care ti-ar pune viata in pericol, ai grija la ce consumi si creeaza-ti cu grija portiile de mancare. Iata ce trebuie sa stii pentru a te feri mai ales de diabet, conform The Daily Meal:

Cauta carbohidrati complecsi

Carbohidratii complecsi ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange, datorita faptului ca dureaza mai mult sa fie digerati decat cei simpli, obtinuti din alimente precum painea sau cartofii.

Incearca sa inlocuiesti cartofii normali cu cei dulci, pentru a beneficia de acest efect, dar si gustul bun. Alte alegeri corecte includ cerealele integrale si fasolea.

Aprovizioneaza-te cu fibre

Fibrele pot sa reduca riscul de diabet tot prin stabilizarea zaharului din sange si prin mentinerea unei bune greutati corporale. Mananca din plin fructe, legume, fasole si cereale integrale.

Consuma alimentele ca atare, proaspete, mai putin sub forma de suc

Mai bine mananci un fruct intreg decat sa bei sucul stors din el, caci astfel vei obtine mai multe fibre si acelasi numar de vitamine si minerale. Sucul are mai mult zahar si nu este la fel de hranitor.

Limiteaza consumul de sucuri acidulate

Sucul nu are decat calorii goale si nu vei face decat sa te ingrasi daca te-ai obisnuit sa il consumi. Pastreaza-ti limita de calorii ingerate pentru alimente care sa te ajute si sa te hraneasca cu adevarat. Inlocuieste-l cu apa minerala si o felie de lamaie daca poftesti la ceva acidulat.

Alege grasimile sanatoase

Foloseste ulei de masline sau de rapita pentru gatit, in locul untului sau a margarinei, si evita grasimile trans. De asemenea, incearca sa incorporezi in dieta alimente care sa contina grasimi sanatoase, precum avocado, nuci sau peste.

Lasa sarea jos din mana

Consumul de sare in exces este legat de aparitia bolilor de inima, iar scaderea acestei cantitati te va ajuta sa previi si diabetul. Incearca sa nu mai adaugi sare peste ce gatesti si sa cumperi din magazin alimente cat mai putin procesate, caci ele au mult sodiu adaugat.

Limiteaza carnea rosie

Carnea rosie este plina de grasimi saturate, iar cea procesata are mult sodiu si chimicale, toate acestea afectandu-ti sanatatea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#mancare prevenire diabet, #alimente diabet preventie, #dieta prevenire diabet , #diabet
Comentarii