Zece motive pentru a renunta la sucuri acidulate

Luni, 06 Februarie 2012, ora 22:23
9329 citiri
Zece motive pentru a renunta la sucuri acidulate
Foto: Arhiva

Sunt zeci de motive care sa te faca sa renunti la sucurile carbogazoase. Chiar si cei mai inraiti bautori de sucuri acidulate stiu ca acestea sunt daunatoare sanatatii, dar cu toate acestea continuam sa le bem. Asa ca venim cu argumente noi, care sa te faca sa renunti definitiv la sucurile acidulate dulci.

Daca renunti la bauturile acidulate vei face o importanta si benefica economie. Un calcul simplu arata ca a renunta la sucuri acidulate iti aduce un plus la bugetul familiei de circa 1.000-1.500 de lei pe an, in cel mai bun caz, bani pe care ii poti folosi pentru altceva, iti sugereaza wisebread.com .

Sucurile acidulate cresc presiunea sanguina. Aportul de sodiu si zaharuri duce la cresterea tensiunii arteriale. Un studiu a dovedit in mod clar ca daca bei mai mult de un pahar de suc acidulat dulce, pe zi presiunea sanguina creste.

Sucurile acidulate iti distrug dintii. Zaharul si aciditatea din suc iti ataca smaltul dintilor si il distrug, chiar daca te speli cu regularitate.

Sucurile acidulate contin ingrediente toxice si extrem de nocive.

Bauturile acidulate, cu sau fara zahar, ingrasa. Consumul de sucuri acidulate cu indulcitori, ingrasa si ele, dat fiind faptul ca organismul nu stie sa metabolizeze indulcitorii sintetici, motiv pentru care ii impacheteaza in grasime si ii depoziteaza. Efectul este ca sucurile acidulate stimuleaza depunerea de grasimi, indiferent daca acestea contin sau nu zahar.

Potrivit unui studiu publicat de Asociatia Americana a Bolilor de Inima, daca bei chiar si un pahar de suc acidulat pe zi, insa faci asta in mod regulat, o perioada mare de timp, vei avea un risc cu 48% mai mare de a fi diagnosticat cu sindromul metabolic, un predecesor al bolilor de inima si diabetului. Sucurile care contin zahar sunt unul din motivele care duce la aparitia diabetului de tip 2.

Poti face osteoporoza. Exista o predispozitie mai mare la osteoporoza in cazul bautorilor de suc acidulat.

Creste riscul de pietre la rinichi arata un studiu publicat de Jurnalul de Epidemiologie din SUA. Band doua sau mai multe bauturi de tip Cola pe zi ai un risc mai mare de a te alege cu pietre la rinichi.

Sucul are aspartam sau alte tipuri de indulcitori care conumate timp indelungat au efecte nocive asupra organismului.

Daca vrei sa protejezi mediul o solutie foarte buna este sa renunti la bauturile acidulate. Pentru productia sucurilor acidulate se consuma multa apa, energie si materii prime (aluminiu si petrol), care pot avea o alta destinatie. Sticlele de plastic sunt o mare problema, iar un consum crescut de sucuri acidulate nu face decat sa alimenteze problema. Transportul sucurilor acidulate inseamna un mare consum de combustibil si emisii de CO2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea, motiv tot mai mare de îngrijorare. „Riscă să devină una dintre cele mai critice probleme de sănătate publică”
Obezitatea a devenit în ultimii ani un motiv tot mai mare de îngrijorare pentru specialiştii în sănătate, şi nu numai, din întreaga lume, care o cataloghează drept o problemă critică de...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sucuri carbogazoase, #bauturi acidulate diabet, #infulcitori artificiali, #obezitate copii , #diabet