5 condimente care te ajuta sa slabesti

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 20:00
7703 citiri
5 condimente care te ajuta sa slabesti

Daca te-ai saturat sa cauti pe internet tot felul de alimente care te ajuta sa slabesti, afla ca exista si anumite condimente care te pot ajuta sa dai jos kilogramele in plus.

Mai mult, condimentele au zero calorii, ceea ce inseamna ca le poti folosi cu incredere pentru a da gust mancarurilor de "dieta", potrivit Shine.com.

1. Scortisoara

Un studiu din 2003, publicat in Diabetes Care, a aratat ca o singura lingurita de scortisoara pe zi te poate ajuta sa slabesti, pentru ca reduce nivelul zaharului din sange si ajuta la procesarea sanatoasa a carbohidratilor. Scade colesterolul rau cu 7 pana la 27% si colesterolul total de la 12 pana la 26%. Scortisoara trebuie consumata insa cu moderatie pentru ca, in cantitati mari, poate dauna ficatului.

2. Cayenne

Ingredientul principal in condimentul iute cayenne, capsaicina, este recunoscuta pentru abilitatea sa de a arde grasimile. Ea are si proprietati termogenice, stimuland sistemul nervos pentru a produce caldura in corp, ceea ce duce la o crestere in "arderea" caloriilor. O alta proprietate a condimentului Cayenne este ca reduce apetitul.

3. Piperul negru

Printre zecile de beneficii ale acestui condiment comun se numara si abilitatea de a imbunatati digestia si de a promova absorbtia nutrientilor in tesuturile corpului. Piperina din piper imbunatateste si metabolismul, ceea stimuleaza pierderea grasimii.

4. Seminte de mustar

Ca si alte ingrediente iuti din lista, semintele de mustar ajuta metabolismul lenes si te fac sa arzi grasimile mai repede.

5. Ghimbir

Ghimbirul, cunoscut pentru proprietatile sale medicinale, este si un foarte bun diuretic. El are si efecte benefice asupra digestiei si impiedica absorbtia colesterolului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#condimente slabit, #condimente dieta, #condimente mancare , #dieta