5 mituri despre diete care nu te lasa sa slabesti

Sambata, 19 Iunie 2010, ora 08:00
4016 citiri
5 mituri despre diete care nu te lasa sa slabesti

Miturile sau tintele nerealiste despre scaderea in greutate te tin mai mult pe loc decat sa te motiveze. Scapa de ideile preconcepute daca vrei sa ai succes in cura de slabire.

Shine.com a alcatuit un top al celor mai comune mituri despre diete care nu te vor lasa sa slabesti, daca le iei de bune.

Mitul numarul 1: Greutatea ta ideala este aceea pe care o aveai atunci cand ai terminat facultatea (sau liceul, sau de cand te-ai casatorit, sau pana sa ai primul copil etc).

Daca incerci sa ajungi la greutatea pe care o aveai acum un an sau doi, e ok. Exista o sansa chiar sa reusesti. Dar daca incerci sa ajungi la greutatea de acum 15-20 de ani, s-ar putea sa ai parte de o deceptie.

Multi oameni se ingrasa odata cu varsta si au probleme mari cand incearca sa scape de greutatea in plus acumulala in 20 de ani. Nu trai in trecut! Fixeaza-ti o tinta de scadere in greutate potrivita cu varsta si modul tau de viata.

Mitul numarul 2: Greutatea ta ideala este numarul din tabelul cu inaltimea si greutatea standard.

Intr-adevar, greutatea si inaltimea sunt adesea legate intre ele. Oamenii mai inalti sunt mai grei decat cei mai scunzi, si greutatea si inaltimea depind una de alta. Problema este ca exista mai multi factori care joaca un rol important cand vine vorba de greutate.

De exemplu, daca ai oasele "grele" sau "usoare", cat de rapid este metabolismul tau, numarul celulelor de grasime, cat cantaresc parintii si rudele tale. Numarul de kilograme listat in dreptul inaltimii tale reprezinta doar o aproximare, asa ca ia-l ca atare.

Mitul numarul 3: Greutatea ta ideala este cea mai mica greutate la care ai reusit sa ajungi atunci cand ai tinut o cura in trecut.

Ai tinut o dieta si ai slabit, apoi ai pus kilogramele la loc si acum incerci sa slabesti din nou.

Daca iti propui un ideal de greutate care este prea mic pentru tine, vei fi prinsa in capcana dietelor tip "yo-yo" - slbesti, pui la loc, apoi incerci iar sa slabesti. Greutatea ideala este cea pe care poti sa o mentii.

Mitul numarul 4: Cu cat vei slabi mai mult, cu atat vei fi mai sanatoasa.

Nu este adevarat. De fapt, multe studii demonstreaza faptul ca daca esti supraponderala si dai jos doar 5% din greutatea totala iti vei imbunatati considerabil starea de sanatate: vei scadea riscul de probleme cardiace, atacuri cerebrale, diabet si chiar unele forme de cancer.

Mitul numarul 5: Daca nu ajungi la geutatea ideala, nu vei fi niciodata fericita

De fapt, nici tu nu crezi asta, nu? O cifra este pana la urma doar o cifra. Si daca acea cifra te frustreaza si ai intrat intr-un ciclu vicios de ingrasat-slabit-ingrasat, este timpul sa o schimbi pe una realista.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#diete slabit mituri, #diete slabit greutate, #greutate ideala mituri , #dieta