Adevarul din spatele pastilelor de slabit. Ce functioneaza si ce nu

Luni, 08 Noiembrie 2010, ora 12:09
28679 citiri
Adevarul din spatele pastilelor de slabit. Ce functioneaza si ce nu

Piata pastilelor de slabit este in continua crestere, direct proportional cu cresterea numarului de persoane care sufera de obezitate.

Cele mai comune pastile de slabit sunt cele inhibitoare, ce previn absorbtia grasimilor. Majoritatea prospectelor de la aceste pastile sustin ca sunt "testate clinic", au "eficacitate 100%" sau ca sunt produse din substante naturale. Intrebarea este, isi merita banii?

Daily Mail l-a provocat pe Lorraine McCreary, un dietician cunoscut in Marea Britanie, sa isi dea verdictul asupra catorva pastile de slabit comercializate in prezent. Cele de mai jos se vand (cu succes) si in Romania.

Xenical

Ingredientul principal: Orlistat.

Ce face: Xenical este un inhibitor "de grasime", cu durata lunga de actiune a lipazelor gastrointestinale. Enzimele inactivate nu pot hidroliza grasimile alimentare, fiind astfel posibil ca aproximativ 30% din grasimile consumate la o masa sa treaca prin intestin nedigerate. Corpul nu va putea folosi aceste grasimi drept sursa de energie si nu le va transforma in tesut adipos.

Verdictul expertului: Studiile arata ca Xenical poate avea succes, dar numai in combinatie cu o dieta sanatoasa, saraca in grasimi si completata de exercitii fizice regulate. Poate fi folosit pe termen lung, dar daca dieta ta ramane neechilibrata (bogata in zahar, mancaruri procesate sau alcool) nu vei slabi.

Efecte secundare: Daca mananci alimente bogate in grasimi poti suferi de diaree severa.

Nota: 8/10

XLS Calorie Reducer

Ingredientul principal: Chitosan

Ce face: XLS Calorie Reducer poate diminua absorbtia de calorii provenite din grasimi. XLS Calorie Reducer antreneaza o mare parte din grasimea nutritionala, compusul rezultat tranzitand organismul fara a fi digerat.

Verdictul expertului: Un studiu a demonstrat ca chitosanul ar putea ajuta corpul sa nu absoarba grasimile, dar eficacitatea lui depinde de gradul de absorbtie al organismului. Orice efect inhibitor va fi limitat la masa imediat urmatoare dozei luate, asa ca gustarile nu intra la socoteala.

Efecte secundare: Chitosanul poate inhiba odata cu grasimile si minerale si vitamine importante.

Nota: 5/10

Formoline L112

Ingredientul principal: Chitosan.

Ce face: Formoline L112 este un absorbant lipidic coadjuvant similar cu XLS Calorie Reducer

Verdictul expertului: Nu exista studii care sa demonstreze ca poate diminua absorbtia grasimilor.

Efecte secundare: Vezi XLS Calorie Reducer.

Nota: 5/10

Alli

Ingredientul principal: Orlistat.

Ce face: Orlistat, substanta continuta in pastile, se leaga de lipaze si le inactiveaza, prevenind astfel absorbtia a aproximativ 25% din grasimile ingerate.

Verdictul expertului: Este in principiu o varianta mai putin potenta a pastilelor Xenical (are jumatate din doza lor), dar este recomandat numai pentru maximum 6 luni de administrare, asa ca exista riscul de a reveni la greutatea initiala daca nu se schimba si stilul de viata. Pastilele nu vor functiona singure si scaderea in greutate depinde si de schimbarea modului de viata.

Efecte secundare: Vezi Xenical.

Nota: 7/10

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#pastile slabit sanatate, #pastile slabit efecte, #pastile slabit adevar , #dieta
Comentarii
Poza tataie2010
tataie2010
rank 4