Cauze pentru care iei in greutate

Marti, 27 Martie 2012, ora 00:03
3393 citiri
Cauze pentru care iei in greutate
foto:besthealthmag

Nu intelegi de ce blugii nu-ti mai vin? Alegeri pe care le faci in fiecare zi, uneori fara sa-ti dai seama pot fi explicatia.

Cafeaua neagra, practic nu are calorii, dar daca alegi combinatii sofisticate, cu lapte, inghetata si frisca, cafeaua devine o bomba calorica de care nici nu-ti dai seama. Un cappuccino cu lapte integral si frisca este foarte bun, dar poate sa sara de 300 de calorii, ca sa nu mai vorbim despre cele 15 grame de grasime. Simplul fapt de a renunta la cafeaua cu adaosuri te poate scapa de 17.000 de calorii, intr-un an, adica cinci kilograme de tesut adipos, scrie Besthealthmag.

Combini gestul de a manca cu o alta activitate, ceea ce este o marea gresala. Niciodata in timp ce mananci nu trebuie sa faci si altceva. Senzatia de satietatea nu o sa fie sesizata de creierul tau, care este ocupat cu altceva. O masa cu adevarat sanatoasa, trebuie sa dureze cel putin 20 de minute, timp in care singura preocupare trebuie sa fie aceea de a manca si, eventual, o conversatie usoara.

Excesele din weekend. Cercetatorii au descoperit ca oamenii nu isi dau seama, dar de cele mai multe ori mananca semnificativ mai mult la sfarsit de saptamana si mai ales in zilele de sambata, atunci cand exista tendinta de a manca mai multe grasimi.

Cat de mare este farfuria ta? Exista dovezi care arata ca in ultimii 50 de ani, portiile au crescut cu circa 50%, iar aceasta este una dintre cauzele pentru care te ingrasi. Oamenii s-au obisnuit sa manance portii prea mari ceea ce este in detrimentul sanatatii noastre. Solutia este sa folosesti farfurii mici.

Dietele cu putine calorii nu te ajuta sa slabesti, ci pot fi una din cauzele pentru care te ingrasi. Dietele cu foarte putine calorii favorizeaza efectul yo-yo, iar in final numatul total de kilograme o sa fie mai mare decat cel pe care il aveai la inceputul dietei.

Saritul peste mese este cea mai mare gresala pe care o poti face si una dintre cauzele pentru care te ingrasi. Daca nu primeste surse de energie constat, metabolismul depoziteaza nutrientii primiti la urmatoarea masa. Cea mai buna solutie respectarea programului celor trei mese principale si a celor doua gustari.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#ingrasare, #calorii in cafea, #alimentatie sanatoasa , #dieta