Ce beneficii ai daca reduci consumul de sare

Sambata, 15 Martie 2014, ora 12:05
5945 citiri
Ce beneficii ai daca reduci consumul de sare

Medicii, nutritionistii, si nu doar ei, vorbesc despre pericolele consumului crescut de sare si despre beneficiile pe care le ai daca reduci aportul de sare.

Stie toate lumea ca sarea in exces duce la cresterea tensiunii, la crestere in greutate (pentru ca sarea care nu se poate elimina este impachetata in grasime si depozitata), dar duce si la poliartrita reumatoida si accentueaza degenerescenta articulara si simptomele dureroase, scrie shine.yahoo.

Iata ce efecte negative are consuml crescut de sare si care sunt principalele beneficii daca reduci consumul de sare.

1. Sarea duce la pierderea osoasa. O dieta bogata in sare creste cantitatea de calciu eliminat prin urina, calciu care este scos din oase, ceea ce scade masa musculara si determina agravarea osteoporozei. Pierderea calciului este una din principalele cauze care favorizeaza osteoporoza. Suferinta este si mai grava la femei. Sarea nu scoate din organism numai calciul ci si magneziu, zinc, cupru, si blocheaza efectele pozitive ale vitaminelor A si C. Reducerea cu 30% a consumului de sare scade spre zero aceste neajunsuri.

2. Sarea poate declansa boala autoimuna. O dieta cu prea multa sare pare sa fie responsabila pentru cresterea nivelului unui anumit tip de celule imunitare legate direct de unele boli autoimune. Studii publicate in revista Nature au sugerat ca excesul de sare ar putea accelera debutul si progresia sclerozei multiple la persoanele predispuse genetic. Reducerea consmului de sare poate amana declasarea bolii si reduce progresia acesteia.

3. Sare creste riscul fracturilor. Toata lumea stie ca sarea consumata in exces este asociata cu hipertensiuna arteriala si cresterea riscului de accident vascular cerebral, dar exista indicii ca sarea este unul din factorii care determina cresterea riscului de fracturi. Persoanele care au o dieta bogata in sare au un risc dublu de a face fracturi dupa 50 de ani, fata de persoanele care au o dieta normala din acest punct de vedere. Trebuie spus ca sanatatea oselor este pusa in pericol la un consum crescut cu 20% peste normal, ceea ce este asociat cu pierderea a un gram de calciu zilnic.

4. Sarea agraveaza problemele inflamatorii. Inflamatia articulara este o suferinta aproape generala dupa varsta de 50 de ani si este insotita de pierderea capacitatii motorii si durere. Inflamatiile nu apar doar la nivelul articulatiilor, ci sunt si cauza a numeroase boli cronice: de la psoriazis la afectiuni renale. O dieta cu un aport redus de sare reduce durerea si inflamatiile la persoanele suferinde de artrita.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#consum sare sanatate, #riscuri consum sare , #dieta
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Mancand sare mai putzina, va feritzi si de rugina,