Ce sa mananci inainte, in timpul si dupa exercitiile fizice

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 08:31
9452 citiri
Ce sa mananci inainte, in timpul si dupa exercitiile fizice
Foto: healthline.com

Alimentatia este foarte importanta pentru cei care fac miscare de intretinere sau de performanta. Dieta influenteaza direct tonusul muscular si te ajuta sau, dimpotriva, daca faci alegeri neinspirate, te impiedica sa ai bune rezultate la sala de fitness.

Webmd.com ofera cateva sfaturi alimentare utile celor care au adoptat miscarea ca stil de viata. Uita de suplimente, bauturi energizante sau combinatii de mancaruri care pot dauna pe termen lung energiei de care ai nevoie. Iata cateva ponturi utile.

Inainte de sedinta de miscare, este ideal sa optezi pentru grasimi usoare, alimente cu un continut moderat de proteine si carbohidrati. Astfel, evita prajelile inainte de a face sport, carnea de porc foarte grasa sau bauturile light si acidulate.

Alege apa, absolut necesara pentru a fi mereu in forma si a putea face fata cu brio sedintelor epuizante de exercitii. Mai mult, fara o hidratare corespunzatoare si temperatura corporala poate creste, atingand praguri periculoase, in special pe perioada verii sau in conditii de umiditate ridicata.

Nu se recomanda sa incepi sedinta de miscare pe stomacul gol, in special dimineata. Mai mult, un pahar de apa inainte de a iesi pe usa este ideal, dupa ce ai consumat micul dejun. Opteaza pentru banane in acest moment al zilei ori lapte cu cereale, pentru ca organismul sa-si ia proteinele de care are nevoie.

Mai mult, dupa sedinta de miscare se recomanda o masa bogata proteic, dar nu imediat ci dupa doua ore. Este foarte importanta pentru restabilirea echilibrului in intreg organismul, slabit dupa efortul sustinut, iar laptele este ideal si in acest moment.

Specialistii americani recomanda persoanelor care fac multa miscare sa consulte un nutritionist pentru a le recomanda dieta potrivita pentru organismul lor. In timpul exercitiilor, carbohidratii sunt foarte importanti, in special daca optezi pentru sedintele lungi de alergari.

Portocalele vor fi consumate in pauzele sedintelor de miscare, branza foarte slaba, fructele uscate si nucile.

Daca vrei sa faci miscare foarte multa pentru a slabi, trebuie sa stii ca doar aceste sedinte nu sunt suficiente. Miscarea ajuta in schimb la imbunatatirea tonusului, optmismului si metabolismului, lucruri esentiale pentru o cura de slabire.

Este nevoie sa iti schimbi si obiceiurile alimentare pentru a avea rezultatele asteptate de la cura ta de slabire, intr-un timp scurt.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#alimentatie miscare, #exercitii fizice alimentatie, #hrana miscare , #dieta