Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Ce trebuie sa bei atunci cand esti la dieta?

Marti, 30 Iunie 2009, ora 23:48
4235 citiri
Ce trebuie sa bei atunci cand esti la dieta?

Multe persoane tin cont atunci cand sunt la dieta numai de ceea ce mananca, dar nu si de ceea ce beau.

Greseala de a ignora acest aspect poate costa scump, mai ales ca o cincime din caloriile zilnice vine de la bauturi.

Alegerea corecta a bauturilor poate influenta metabolismul, poate stopa pofta de mancare si reduce numarul total de calorii consumate.

Daca nu stii cu ce schimbari sa incepi, Web.md iti da cateva sfaturi.

Daca esti un mare amator al bauturilor carbogazoare, trebuie sa renunti cat mai repede la ele. Trecerea la dieta impune renuntarea la bauturile racoritoare, iar scaderea in greutate va fi mai mult decat vizibila. In plus, "inlocuitorul" este la indemana tuturor: apa.

Inlocuirea bauturilor racoritoare carbogazoase cu apa va reduce sute de calorii pe zi, iar beneficiile nu se opresc aici. Band doua pahare de apa, pe stomacul gol, reduce pofta de mancare de peste zi. In plus, noi cercetari arata ca apa poate avea un efect pozitiv asupra metabolismului vostru.

Nici sucul de fructe nu este tocmai potrivit intr-o dieta. Acesta poate avea mai multe calorii decat o bautura carbogazoasa. Acest lucru v-ar putea aduce o mare dilema-doriti vitamine si antioxidanti, insa cu acestea aveti parte si de zahar. Solutia: beti suc de legume!

Sucul de legume are numai jumatate din caloriile pe care le are aceasi cantitate de suc de fructe. De exemplu, sucul de rosii are 80 de calorii, in comparatie cu 160 de calorii ale sucului de portocale. Sucul de legume contine o mare cantitate de fibra si va ajuta de asemenea sa va controlati foamea.

Este foarte important de stiut ca bauturile energizante sunt adevarate bombe calorice. Cand aveti nevoie de cofeina, cafeaua neagra este o alegere mult mai buna, pentru ca nici nu ingrasa si este si bogata in antioxidanti.

Studiile au aratat ca persoanele care consuma moderat cafea isi pot imbunatati starea de spirit si concentrarea si isi reduc riscul de diabet zaharat de tip 2 si mai multe tipuri de cancer.

Atentie insa: cafeaua nu trebuie bauta daca sunteti la dieta cu frisca sau lapte. "Specialitatile de cafea" pot contine pana la 570 de calorii pe ceasca, adica mai mult decat o intreaga masa.

Ceaiul verde este o alta alegere excelenta in cazul in care aveti nevoie de putina energie. Are zero calorii si stimuleaza scaderea in greutate. Ceaiul verde contine susbstante care ajuta organismul sa arda caloriile si sa topeasca grasimile.

La capitolul bauturi alcoolice, nici vinurile si nici cocktail-urile nu sunt cea mai buna alegere. Un pahar de 150 de mililitri de vin contine nu mai putin de 100 de calorii.

Daca iesiti cu prietenii si nu va puteti abtine sa beti ceva, este recomandata o bere light care contine numai 100 de calorii, fata de una obisnuita care are 150 de calorii.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#bauturi dieta, #cafea dieta, #ceai verde dieta , #dieta