Cum alegi uleiul de masline

Luni, 04 Ianuarie 2010, ora 08:45
7627 citiri
Cum alegi uleiul de masline
Foto: olives101.com

Te-ai hotarat sa inlocuiesti uleiul obisnuit de floarea soarelui cu cel de masline. Alegerea este una sanatoasa, doar ca aroma, culoarea si consistenta lui difera in functie de mai multe lucruri.

Acest tip de ulei contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier si acizi grasi nesaturati. Se recomanda persoanelor cu probleme hepatice pentru ca este un tonic biliar si protejeaza intreg sistemul digestiv, informeaza ehow.com.

Poate fi folosit si ca laxativ si este un mic secret al tenului tanar si luminos. Protejeaza inima si arterele, reducand valoarea ridicata a colesterolului si a tensiunii arteriale.

Pentru a beneficia de toate efectele curative ale uleiului de masline, alegerea lui este foarte importanta. Uleiul de masline extra virgin este cel mai recomandat, dar numai in salate sau inlocuind untul. Nu se recomanda insa pentru prajeli sau in mancare.

El se obtine din prima presare a maslinelor si are o aciditate de maximum 0,8%, iar gustul si proprietatile sale il recomanda pentru orice mancare usoara.

Uleiul virgin este mai inchis la culoare. Aroma nu este atat de pura si pronuntata precum a celui extra virgin, dar continutul caloric este acelasi. Produsul insa se recomanda pentru prajeli, sosuri sau alte mancaruri.

Se obtine prin metode fizice. Nu suporta nici un fel de tratament chimic, iar aciditatea lui este mai mica de 2%.

Uleiul rafinat de masline poate fi folosit pentru orice mancare. Calitatea este mai slaba decat in cazul celui virgin, aroma este cu mult diminuata, dar continutul caloric se pastreaza.

Se obtine prin tratarea chimica a produsului extra virgin pentru neutralizarea gustului puternic, intens si a continutului de acizi.

Iti poti alege tipul de ulei care se potriveste obisnuintelor tale culinare, tinand cont de modul de obtinere al produsului, aroma lui si efectele pe termen lung asupra sanatatii.

Oricare ar fi alegerea facuta, uleiul de masline il poate inlocui cu succes pe cel de floarea soarelui, pentru ca scade nivelului grasimilor din alimentatie.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#alege uleiul masline, #ulei masline sanatate, #ulei masline dieta , #dieta